Revolucionarno olje Pakelo za diferenciale- milion kilometrov brez menjave!


pakello banner

Leta 2009 je Pakelo sprejel izziv- razviti najzmogljivejše olje za diferenciale tovornih vozil- katerega cilj je bil zmanjšati porabo goriva in izpuste C02 ter izboljšati življenjsko dobo oz. trajnost olja.

Zahvaljujoč kombinaciji popolnoma nove tehnologije aditivov in visokokakovostnih baznih olj, je Pakelu v sodelovanju s priznanim kemijskim podjetjem Lubrizol, uspelo doseči visoko zastavljen cilj. Rezultat sodelovanja je novo olje, Pakelo ArM Gear Lube 5, ki je v izjemno kratkem času prejel prestižno ameriško odobritev SAE J2360. Dosežen visoko postavljen standard, je do sedaj uspelo doseči le peščici evropskih podjetij.

Standardna osovinska olja imajo zelo visoko viskoznosti pri 100°C. Lastnosti teh olj pa so dobra zaščita komponent pred obrabo in zmanjševanje stika kovina-kovina. Slabost tovrstnih olj pa je visoka absorbcija energije in s tem povečana poraba in izpustov CO2.

Pakelo ArM Gear Lube 5 SAE 75W-85 odlikujejo:

  • izboljšana efektivnost,
  • zmanjšanje obratovalne temperature,
  • boljša zaščita pred obrabo delov,
  • zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2,
  • povečanje vzdržjivosti in trajnosti.

Zakaj tolikšen ”pomp” šele po petih letih predstavitve proizvoda?
Zaključil se je prvi terenski preizkus na cestah Norveške, Švedske in Danske. Se sprašujete zakaj so izbrali ravno skandinavske države? Razlog tiči v izboru lokacije, ravno zaradi temperatur, saj se le tam olje lahko preizkusi v ekstremno nizkih temperaturah, pri skupni teži 60 ton. Izbrana testna tovorna vozila so bila Volvo FH 13 tovornjaki, kateri so letno prevozili 250.000 km, skupno preko 1.000.000 km. To je enako, kot če bi potovali na Luno in nazaj ali petindvajsetkrat obkrožili Zemljo oz. kar šestdesetkrat prevozili znamenito dirko Pariz-Peking.
Pri vožnjah je vsak tovornjak porabil 300.000l goriva, menjava olja se je izvršila desetkrat, le diferencialno olje je ostalo nedotaknjeno. Iz tega razloga se je Pakelo ArM Gear Lube 5 olja prijel vzdevek “Forever strong oil“.

Ali vas zanima kako izgleda zobnik po 1.000.000 km brez menjave olja? Tukaj je slika, ki pove več kot 1000 besed.

diferencial

Presenečeni? Nikar. To je rezultat tradicije, znanja in filozofije Pakela ”Research and developement first!”. Pakelo ima namreč mistični R&D laboratorij, ki se je že večkrat izkazal z “nedosegljivimi rezultati”. Z ArM Gear Lube 5 Pakelo zaokrožuje svojo ponudbo visoko zmogljivih maziv za delovne stroje.

Poglejte si tudi krajši video ”1 Million Axle Oil”.

 Video: “1 Million Axle Oil”

pakelo banner_2

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejšega maziva!