FAG

FAG

FAG velja za pionirja na področju ležajne tehnike. Začetki delovanja segajo v leto 1883 ko je g. Fischer izumil stroj za brušenje ležajnih kroglic, s katerim je bilo mogoče zagotoviti popolno okroglost. FAG je član skupine Schaeffler (INA-FAG-LUK), znan kot eden vodilnih proizvajalcev z najširšo ponudbo kotalnih ležajev za strojegradnjo, avtomobilsko, letalsko in vetrno industrijo. Na žejo distributerja, podjetje nudi izčrpno tehnično pomoč pri vzdrževanju, diagnostiki, montaži ležajev in celih sistemov.

INA

Podjetje INA je del lastništva skupine Schaeffler (INA-FAG-LUK). Skupina je inovativen proizvajalec, ki razvija in izdeluje najpreciznejše strojne komponente za več kot 60 različnih vrst industrije. Družinsko podjetje se je s svojo inovativnostjo uspelo prebiti na svetovni trg in tako postati pojem kvalitete v več kot 50ih državah sveta. Globalna prisotnost in tehnična strokovnost podjetju omogočata visoko odzivnost in s tem učinkovito oskrbo strank, kjerkoli in kadarkoli.

Podjetje INA je bilo ustanovljeno leta 1946 in sodi medi najpomembnejše svetovne proizvajalce ležajne tehnike. Skozi trdo delo in dolgoletne izkušnje Inino obširno ponudbo ležajev danes dopolnjuje širok segment linearne tehnike, razvoj avtomobilskih komponent, letalske industrije in evropskega vesoljskega programa. Na področju splošne industrije podjetje z več kot 250.000 izdelki dosega 60% celotne prodaje. To so predvsem ležajne enote z ležaji, iglični ležaji, aksialni ležaji, tirne in ostale kotalke, vretena, matice, linearna vodila, vozički itd. Na področju avtomobilske industrije ima INA vse pomembnejšo vlogo. Dandanes ima že skoraj vsak osebni avtomobil vgrajen inin menjalni sistem. Tehnološko dovršene komponente zagotavljajo boljše delovanje, manjšo porabo goriva, manj izpustov in s tem pripomorejo k večjem udobju vožnje. S težnjo po razvoju naprednih tehnologij INA strmi k doseganju odličnosti in vse večji prepoznavnosti.