Hiwin

HIWIN

Naziv podjetja HIWIN izhaja iz besede »HI-tech« (visoka tehnologija ) in »WINner« (zmagovalec). Pomen imena podjetja pomeni “Z nami ste zmagovalec na področju visoke tehnologije”. Z vgradnjo HIWINovih komponent ste si zagotovili najvišjo stopnjo kvalitete in tehnologije.

Ustanovitev podjetja sega v leto 1975, ko je bila v Nemčiji ustanovljena tovarna za proizvodnjo krogličnih navojnih vreten za potrebe evropskega trga. Hitro rastoče potrebe po tovrstnih izdelkih v Evropi in Aziji so narekovale izgradnjo novih proizvodnih obratov v Taichungu na Tajskem. Leta 1989 sta se podjetji združili v korporacijo HIWIN Technologies. Z združenim kapitalom je korporacija močno razširila proizvodne kapacitete na Tajskem. Poseben poudarek je bil na zasnovi infrastrukture, ki še danes omogoča izdelavo enih najpreciznejših krogličnih vreten na svetu. Od takrat ima HIWIN šest proizvodnih obratov na Tajskem in dva v Nemčiji. V Nemčiji je tudi močan razvojno raziskovalni center.

Podjetje je trenutno eno vodilnih podjetij v proizvodnji krogličnih vreten v Evropi in Aziji. S svojimi izdelki oskrbujejo najrazličnejše veje industrije, od strojegradnje, medicinske opreme vse do avtomobilske industrije.