ADDINOL ECO GEAR- visokozmogljiva olja za gonila in menjalnike

Mnogim visoko obremenjenim industrijskim aplikacijam običajne zmogljivosti olj za gonila oz. reduktorje ne zadoščajo več. Planetna, hipoidna in polžna gonila, operacije s cikličnim menjanjem smeri obremenitev zahtevajo nadpovprečne zmogljivosti olj. Addinol je prisluhnil zahtevam konstruktorjev in uporabnikov ter razvil posebno serijo visoko zmogljivih reduktorskih olj kot jih do sedaj še nismo poznali, ADDINOL Eco Gear GLS.

 

Serija olj ADDINOL Eco Gear GLS 100- 680 je bila razvita posebno za najvišje zahteve v industrijskih aplikacijah. Ta visoko zmogljiva olja za gonila združujejo do danes ne združljivi zahtevi:

  • dolga obratovalna doba – tipično za industrijske aplikacije in
  • ekstremne obremenitve – tipično za avtomobilske aplikacije*.

Za oceno obremenitve so Addinol razvojniki uporabili specifikacijo GL-5, razvito za transmisijska olja v avtomobilskem sektorju.
Rezultati so prepričljivi v vseh pogledih. ADDINOL Eco Gear GLS ne presega le uveljavljenega standarda DIN 5157-3 za industrijsko olje, ampak tudi zahteve za obremenitve po API GL-5.

Prilagojena kombinacija visoko kakovostnih komponent baznih olj in skrbno izbranimi aditivi zagotavlja številne prednosti:

  • Obremenitvena nosilnost (EP) na stopnji API GL-5 zagotavlja dolgoročno zaščito gonil pri mešanih in mejnih trenjih, še zlasti pri visokem odstotku drsnosti.
  • Dolgotrajno zaščito pred obrabo (AW) pri trajni obremenitvi znižuje abrazijo in obrabo.
  • Odlično protikorozijsko zaščito kovin in barvnih kovin.
  • Zmanjšanje koeficienta trenja in izgubo moči zmanjšuje toplotno obremenitev vseh komponent gonila.
  • Izjemna odpornost proti oksidaciji in staranju znatno podaljšanje življenjske dobe olja in intervalov menjave olja, še posebno pri visokih obratovalnih temperaturah .
  • Izredno nizka tendenca k penjenju zagotavlja delovanje brez težav.

Z olji ECO GEAR GLS so izjemni Addinolovi inženirji popolnili visoko zmogljivo serijo reduktorskih olj ECO GEAR M, S in W.
*Olja ADDINOL Eco Gear GLS 100- 680 so namenjena samo za industrijske aplikacije.

Slika: Primerjava zmogljivosti različnih reduktorskih olj za industrijska gonila in avtomobilske menjalnike.

Vabljeni v našo spletno trgovino, kjer si lahko ogledate celotno ponudbo ECO GEAR olj.

STROKOVNO SVETOVANJE PO MERI

Poskrbite za brezhibno delovanje vaših strojev in se za pomoč pri izbiri maziv, obrnite na naše strokovnjake. Pošljite nam tehnično specifikacijo vašega stroja in podali vam bomo najustreznejšo rešitev za vašo aplikacijo.

                                                 

   +386 (1) 29 27 960            shop@mm-intercom.si