Linearni motorji (vrtljive mize)

Linearni motorji in vrtljive mize so še korak naprej v razvoju linearnih modulov in so univerzalno uporabni za najrazličnejša opravila pozicioniranja. Posebej so primerni za večje hitrosti in frekvence pomikov, brez zračnosti. Za pogon se uporabljajo brezkrtačni motorji, vozičke pa sili v gibanje magnetizem z zamikom faze in ne kroglično vreteno. S tem se zelo zmanjša možnost obrabe, podaljša življenjska doba, hitrosti pomikov pa so na meji predstavljivega. Pospeški lahko dosežejo vrednost 100 m/s2 in hitrost do 5 m/s. Pomiki so brez zračnosti, kar omogoča ponovljivost +/ -0,001 mm.
Nekateri linearni motorji lahko delujejo tudi v dolžini do 30 m. Linearne motorje lahko uporabljamo tudi kot zamenjavo za linearne module pri večjih hitrostih in frekvencah pomikov.

Način delovanja vrtljivih miz

Linearna os z linearnim motorjem ima ogrodje z dvema vodiloma s štirimi vozički, ki nosijo jedro motorja. Med vodiloma je po dolžini nameščen stator, kjer vozičke v gibanje sili magnetizem z zamikom faze. Hitrost pomika reguliramo z velikostjo zamika faze, pozicijo pa zaznavamo z optičnim ali magnetnim enkoderjem.

Linearne motorje ločimo predvsem po zasnovi jedra motorja. Lahko so brez (coreless) ali z železnim jedrom (iron-core). Odčitavanje pozicije je možno z inkrementalnim ali absolutnim optičnim ali magnetnim enkoderjem.

Naša ponudba obsega raznovrstne izdelke visoke kvalitete proizvajalca Hiwin. Dobavljiv je tudi TTL izhodni signal in možna uporaba zaščitnih mehov.

Zastopamo:
Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!