Industrijska olja

Nepogrešljiv del za učinkovito obratovanje industrijskih strojev in delovne opreme je zagotovo visokokakovostno olje. Ključne značilnosti, ki jih olje mora imeti za učinkovito obratovanje stroja so zagotovo: zmanjšanje trenja, virbracij in glasnosti delovanja, preprečevanje nastanka korozije, prenos nečistoč in trdih delcev v filtracijski sistem in zagotavljanje hlajenja.
Poleg zgoraj naštetih ključnih značilnosti, ki jih olje mora imeti, je njegova glavna naloga znižanje trenja pri prenosu energije iz energenta v gibalno energijo in prenos gibalne energije in navora na delovno enoto.

Olje, kot tanek zaščitni sloj, ščiti površine in preprečuje, da bi prišle površine delov ob delovanju- zaradi visokih in nenadnih obremenitev, ter visokih hitrosti- v stik ena z drugo. Tako zmanjšuje obrabo in segrevanje delov enote. Nastanek toplote, kot rezultat trenja delov ob delovanju enote pa pomeni izgubo ob prenosu energije in posledično večje stroške obratovanja.

Naša ponudba obsega vrsto visokokvalitetnih olj za najrazličnejše aplikacije, s katerimi lahko zagotavljamo brezhibno delovanje strojev v najzahtevnejših delovnih pogojih!

Naša ponuda olj obsega reduktorska olja, hidravlična olja, kompresorska olja, olja za mazalne sisteme ležajev, hladilna/toplotna olja, turbinska olja in specialna olja za ostale aplikacije.

Zastopamo:
Dobavimo tudi:

Mobil

Castrol

Aral

BP

Agip Eni

Fuchs

Shell

Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!