Okrogla vodila in kroglične puše

Kroglične puše največkrat uporabljamo pri premočrtnem gibanju, čeprav omogočajo tudi vrtenje. Zaradi majhnega trenja lahko premikajo velika bremena. Kroglične puše največkrat zamenjujejo drsne puše iz brona ali sintranih materialov. Za razliko od drsnih puš, kroglična puša ni v neposrednem stiku z vodilom. Loči ju več vrst kroglic, ki potujejo preko obračalnih kanalov znotraj puše, kjer trenje ni več drsno, ampak kotalno, ki je nekajkrat manjše. Glede na izvedbo je v pušah več ali manj kroglic, lahko so s posnemali ali brez, ohišje je kovinsko ali v kombinaciji s plastičnimi masami. Nosilnost puše je pogojena s številom kroglic v obtoku. Ohišje kroglične puše je po navadi blok aluminija, za največje obremenitve lahko tudi jekleno, ki ima na straneh ušesa za pritrditev, v njem pa je vdelana kroglična puša.

Več

Ohišja so standardizirana po obliki in velikosti. V ohišja lahko vgradimo puše različnih izvedb. Glede na obliko imamo tri osnovne različice, in sicer zaprte, odprte in prerezane. Odprte kroglične puše se uporabljajo tam, kjer želimo vodilo podpreti z podporo, prerezane pa tam, kjer želimo prilagajati zračnost. Kroglične puše so po navadi vgrajene v ohišja, le-ta pa na druge strojne elemente.

Naša ponudba zajema široko paleto korozijsko zaščitenih in nerjavečih vodil standardiziranih dolžin in krogličnih puš. Za vodila lahko ponudimo tudi podpore različnih oblik ter končna držala.

Pri nas vodila po meri!
V našem linearnem centru vam vodila odrežemo na želeno dolžino.

Zastopamo:
Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!