Orodja za montažo in demontažo ležajev

Poleg obsežne ponudbe vseh vrst ležajev pri nas najdete tudi specialna orodja za montažo, demontažo ležajev in prenosne dele visoko kakovostnih blagovnih znamk. Visokokakovostna orodja učinkovito delujejo na življenjsko dobo ležajev in tako prihranijo marsikatere stroške vzdrževanja. Orodja so primerna za vse vrste industrij, kot so železna, vetrna, jeklarska in rudarska.

Naša ponudba orodij za montažo in demontažo ležajev zajema:

  • orodja za montažo: indukcijski in električni grelci, ročno montažno orodje;
  • orodja za demontažo: ročni in hidravlični snemalci,
  • hidravlična orodja: cilindri, črpalke in matice,
  • nadziranje stanja ležajev: merilci ležajev.

Potrebujete tehnični nasvet? Kontaktirajte nas.

Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve.

                                                 

   +386 (1) 29 27 700            shop@mm-intercom.si

Orodja za montažo

Komplet orodij za montažo proizvajalcev Betex in Kukko v priročnem kovčku omogočata varno in zanesljivo montažo kotalnih ležajev. Komplet Betex Impact 33/39 vsebuje 33 oz. 39-ih nastavkov za ležaje s katerimi lahko pravilno montiramo ležaje do zunanjega premera 130 mm oz. luknje 60 mm. Nastavki so sestavljeni iz poliamida in zagotavljajo odpornost na udarce.

Več o orodjih za montažo si lahko ogledate na spletnih straneh Bega Special Tools in Kukko.

 

Orodja za demontažo

Ležaj boste najlažje in kvalitetno demontirali s snemalcem. V naši ponudbi lahko izbirate med ročnimi snemalci Kukko za notranje snemanje kot tudi za zunanje, na voljo z dvema ali tremi snemalnimi rokami. S snemalcem lahko demontirate ležaj do velikosti cca 100 mm. Za večje ležaje pa so na voljo večji snemalci, kjer se sila ustvari s hidravličnim pritiskom. Snemalne sile v tem primeru lahko dosežejo do 400kN ali 40 ton. V ponudbi najdete hidravlične snemalce znamke Betex, prav tako na voljo z dvema, tremi snemalnimi rokami ali samocentrirne.

Več o orodjih za demontažo si lahko ogledate na spletnih straneh Kukko in Bega Special Tools.

Ključi za pritrdilne matice in natezne puše

Za privijanje oz. odvijanje pritrdilnih matic na snemalnih in nateznih pušah priporočamo uporabo kljukastega ključa. Njegova optimalna oblika nam zagotavlja zanesljivo privitje oz. odvitje. V primerih, kjer moramo pritrdilne matice priviti s predpisanim zateznim momentom, predlagamo uporabo natičnega ključa. Ta omogoča uporabo momentne račne, s katero enostavno dosežemo predpisani zatezni moment. Pri prilagodljivih krogličnih ležajih pritrdilno matico privijamo z dvojnim kljukastim ključem, ki ima vgravirano skalo za kot zasuka. Tako lahko pri zatezanju kontroliramo notranjo zračnost ležaja.

Več o ključih za pritrdilne matice in natezne puše si lahko ogledate na spletnih straneh Schaeffler in  Kukko.

Električni grelci ležajev

Pri montaži ležaja, kjer je zahtevano zelo tesno prilagajanje na gred, priporočamo montažo s segrevanjem ležaja s pomočjo električnih grelcev znamke Betex. Naša ponudba zajema električni grelec Betex cone heater, ki je odlična alternativa tradicionalnim metodam. Ponujamo tudi prenosljive profesionalne indukcijske grelce, kjer je temperatura gretja ležaja skrbno nadzorovana.

Več o električnih grelcih ležajev si lahko ogledate na spletnih straneh podjetja Bega Special Tools.

Hidravlične matice

Za montažo in demontažo večjih ležajev na pušah ali koničnih ležiščih gredi lahko uporabimo tudi hidravliko. FAG-ove hidravlične matice so enostavne za uporabo in zelo učinkovite. Matico privijemo z batom, obrnjenim proti ležaju, ki jo rahlo zategnemo. Nato v matico s pomočjo črpalke črpamo olje, dokler ležaj ne doseže želene pozicije.

Več o hidravličnih maticah si lahko ogledate na Schaefflerjevi spletni strani.

Zastopamo:
Dobavimo tudi:

Betex

Katalogi:Vsi katalogi >