Transportna tehnika

Transportna tehnika igra pomembno vlogo v procesu avtomatizacije proizvodnje. Ker omogoča hiter in zanesljiv prenos tovora na določeni poti jo največkrat zasledimo v obliki transportnih linij za prenos surovin ali izdelkov. Modulna zasnova elementov omogoča številne enostavne in kompleksnejše aplikativne rešitve. Z željo po vedno boljši energetski in delovni učinkovitosti naši proizvajalci težijo k razvoju enostavnejših, tehnološko dovršenih in stroškovno optimalnih rešitev. Transportna tehnika omogoča hiter in zanesljiv prenos tovora na določeni poti. Z minimalno energije lahko pretovarjamo težka bremena, kapaciteta pretovarjanja pa je zelo velika.

Transportno tehniko uporabimo v primerih, ko želimo imeti pretok surovin ali izdelkov med dvema ali več delovnimi mesti. Uporablja se praktično v vseh panogah industrije. Transportna tehnika je doživela skokovit razvoj po industrijski revoluciji, ko se je praktično vsa proizvodnja začela odvijati na “tekočih trakovih”.

Zastopamo:
Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!