Hidravlična in pnevmatska tesnila

Hidravlična in pnevmatska tesnila so ključnega pomena v mnogih vrstah strojev, saj spreminjajo hidravlične ali pnevmatske sile v linearno gibanje. Prav tako se tesnila uporabljajo za preprečevanje uhajanja medija iz sistema in varovanje medija pred kontaminacijo. Glede na to, da najdemo hidravlične in pnevmatske cilindre v vseh vrstah industrij, morajo biti tesnila kvalitetna, odporna na visoke pritiske in obrabo.

Naš asortima zajema različne vrste hidravličnih in pnevmatskih tesnil, tesnila valjev, tesnila batnic, vodilne obroče, BONDED SEALS ter posnemala.

Tesnila batov

Tesnila valjev ali batni obročki se uporabljajo v hidravličnih in pnevmatskih cilindrih za tesnjenje medija. So v notranjosti cilindra in tesnijo na steno cilindra ter preprečujejo pretakanje medija preko glave valja. To omogoča povišanje tlaka na eni strani valja, kar povzroči premike v cilindru.

Tesnila batnic

Tesnila batnic se uporabljajo v hidravličnih in pnevmatskih cilindrih za tesnjenje medija, nameščeni so na vstopu batnice v cilinder. Tesnijo batnico in preprečujejo uhajanje medija iz notranjosti cilindra navzven.

Posnemala

Posnemala ali protiprašna tesnila so nameščena na hidravličnih cilindrih zato, da brišejo zemljo, umazanijo, vlago itd. iz batnice, medtem ko se ta vrača nazaj v sistem. S tem preprečujejo onesnaženje hidravličnega medija, ki bi sicer poškodovala vodilne obroče, tesnila in druge komponente. Uporabimo lahko enosmerna ali dvosmerna posnemala – ta dodatno brišejo medij in preprečujejo uhajanje medija, ko batnica zapušča sistem.

Vodilni obroči

Njihova funkcija je precizno vodenje bata in batnice hidravličnega cilindra, absorpcija prečne sile ter preprečevanje kovinskega kontakta med premikajočimi deli se cilindra. Ne-metalni vodilni trakovi ponujajo veliko prednosti pred tradicionalnimi kovinskimi vodili. Pred naročilom najbolj primernega vodilnega traku moramo poznati vse potrebne funkcijske parametre in materiale, zahtevane v aplikaciji. V principu se vodilni trakovi za bat in vodilni trakovi za cilinder izmenjujejo, če upoštevamo razliko v velikosti, npr. vodilni trak za bat, premera 100 x 2.5 mm debeline, je lahko uporabljen kot vodilni trak za cilinder, premera 95 x 2.5 mm debeline. Pogosto uporabljeni materiali:

  • PTFE (TURCITE) – je za lahke do srednje težke aplikacije z omejenimi radialnimi silami,
  • HiMod – za srednje težke in težke aplikacije,
  • Orkot – za težke aplikacije z velikimi radialnimi silami.
Zastopamo:
Dobavimo tudi:

Merkel

Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!

Izdelke lahko kupite v naši spletni trgovini.