Elektromotorji in nosilci

Elektromotorji poganjajo praktično vse stroje, zato so prisotni v vseh panogah industrije. So reverzibilni, kar pomeni, da lahko tudi mehansko energijo spreminjajo v električno (električni generatorji). Imajo zelo dobre izkoristke in so okolju prijazni, saj ne onesnažujejo okolja. Elektromotorji se ločijo glede na priključno napetost. Imajo lahko različno število navitij (polov). Le-ti določajo največje število vrtljajev, ki jih motor lahko doseže v minuti. Najobičajneje imajo elektromotorji 2, 4, 6 ali 8 polov. Lahko imajo tudi dvojna navitja, kar pomeni, da delujejo v dveh režimih vrtljajev. Po obliki ohišja jih lahko razdelimo na elektromotorje z nogicami (B3) ali pa s prirobnicami (B5 ali B14).

Elektromotor ima dva glavna dela: stator in rotor. Na stator so nameščena večfazna navitja. Zaradi faznega zamika napetosti nastane vrtilno elektromagnetno polje, ki vrti rotor. Rotor se vrti nekoliko počasneje kot vrtilno elektromagnetno polje, kar imenujemo slip. Izkoristek elektromotorja je v veliki meri odvisen od tega zamika. Ti motorji so zmožni prenesti kratkotrajne preobremenitve.

V naši ponudbi imamo asinhronske trofazne motorje proizvajalcev Motovario in Elektroprecizia. Ti so namenjeni priključitvi na izmenični vir napetosti.

Zastopamo:
Dobavimo tudi:

Siemens

Dutchi

Seipee

Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!