Jermeni

Jermeni so najcenejši pripomoček za prenos moči med gredmi, ki niso osno poravnane, in pomagajo zaščititi stroje pred preobremenitvijo. Jermenski pogoni so preprosti, ne potrebujejo mazanja in zahtevajo minimalno vzdrževanje. Imajo visok izkoristek (90 -98 %, običajno 95 %) in relativno nizko ceno (posebej, če sta gredi daleč narazen).
Ker so jermeni vsestranski izdelki, so tudi področja, v katerih se uporabljajo, raznovrstna. Jermena delimo glede na profil. Kot glavne skupine poznamo klinasta, zobata, rebrasta in ploščata.

Več

Jermena glede na splošno uporabo delimo na:

  • industrijski jermeni
  • avtomobilski jermeni
  • jermeni za kmetijsko mehanizacijo

Prenos moči je dosežen s posebej zasnovanimi jermeni in jermenicami. Potrebe po različnih pogonskih sistemih so velike in to je privedlo do številnih vrst pogonov. Izboljšave na področju jermenske tehnike omogočajo uporabo le-teh v sistemih, ki so prej dovoljevali samo prenose s pomočjo verig ter zobnikov.

Združujemo le najkvalitetnejše proizvajalce jermen!

Naš asortima zajema široko ponudbo vseh standardnih in nestandardnih dimenzij in profilov, jermena za posebne aplikacije, jermena z oblogami in jermenske profile za:

  • SPLOŠNO INDUSTRIJO: Industrijska jermena so najbolj razširjena skupina jermen, ki jih poznamo. Uporabljajo se za pogon ali transport v različnih sistemih. V naši ponudbi lahko najdete vse vrste jermen, kot so klinasta, zobata, rebrasta, ploščata, okrogla itd.
  • AVTOMOBILSKO INDUSTRIJO: V našem podjetju vam nudimo klinasta, zobata ter rebrasta jermena za avtomobile ter gospodarska vozila. Nudimo vam tudi komplete jermen z napenjalci.
  • KMETIJSKO MEHANIZACIJO: Meje zmogljivosti strojev so se premaknile z napredkom tehnologije jermen in visokotehnoloških pogonov. Glede na tip stroja nudimo visoko kvalitetna jermena, različnih proizvajalcev: Pix, Optibelt, Megadyne, BANDO in Rubena.

*MERILA
Kot pri drugih vrstah pogonov je tudi pri jermenih treba paziti na pravilno uporabo le-teh, zato vam kot dodatni program ponujamo vse vrste digitalnih ter analognih merilcev napetosti jermen, merilce dolžine jermen in tudi priročne nastavke za klinaste jermenice v primeru, da ne poznate tipa jermena.

Zagotavljamo visokokvalitetno izdelavo po meri varjenih PU jermen OEM kvalitete! »» (preberi več)

Nudimo vam razrez in obdelavo standardnih zobatih, rebrastih (mikro oz. poly-v), ploščatih in povezanih jermen na želeno širino in dolžino ter razrez in po meri spajanje okroglih profilov.

Zastopamo:
Dobavimo tudi:

Gates

Concar

Continental Contitech

Dunlop

Mulco

Rubena

BRECOflex

Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!

Izdelke lahko kupite v naši spletni trgovini.