Ležajna tehnika

Zaradi vedno večjih teženj po prihranku energije in s tem varovanju okolja se kvaliteta ležajev in s tem njihova učinkovitost stalno izboljšujeta. Ključni elementi ležajne tehnike so ležaji, katerih namen je zmanjševanje trenja pri rotaciji strojnih delov, kot so osi, gredi in različna pesta. Prav tako se preko ležajev na toge dele strojev ali naprav prenašajo zunanje obremenitve, ki so posledica opravljenega dela. Uporaba elementov ležajne tehnike je izredno široka in se uporablja za različne namene v vseh vrstah industrije.

ležajna tehnika

Paleta izdelkov, ki vam jo nudimo je sestavljena iz približno 40.000 kataloških izdelkov in številnih posebnih izvedb. Zaradi rotacije, torej najpogostejše oblike gibanja v tej tehniki (pogoni, obdelave itd.), so ležajni elementi primerni tako za lažje strojne obremenitve, kot tudi za težje aplikacije, kot so vodne turbine in turbine zobnih svedrov.

Pri uporabi ležajev so poleg kvalitete, bistvenega pomena pravilna izbira tipa ležaja, njegovo dimenzioniranje, kvalitetna vgradnja in vzdrževanje.

Več o naši ponudbi ležajev preberite tukaj.

Pri nas najdejo svoje mesto tudi športni navdušenci. Svetujemo pri nakupu in nudimo tudi ABEC precizne ležaje, primerne za moto športe (npr. ležaji iz keramike).

Naši strokovnjaki vam nudijo pomoč pri:

  • PRERAČUNIH ULEŽAJENJA posamezne aplikacije.
    S tem vam pomagamo opraviti izračune za izbiro ustreznega ležaja glede na obremenitve in radialne ter aksialne sile, npr. uležajenja gredi.
  • NAJBOLJ OPTIMALNEM DELOVANJU STROJNEGA ELEMENTA
    Z najsodobnejšo tehnološko opremo, vam nudimo meritve in analizo vibracij s katerimi lahko učinkovito analiziramo stanje vašega stroja.
    Več o strojni diagnostiki preberite tukaj.
Zastopamo:
Dobavimo tudi:

SKF

Timken

EZO

Link-Belt

McGill

Star

NSK

THK

Stieber

Cooper

Koyo

Asahi

JIB

GMN

FIS

Betex

S. 4M.

Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!