Linearni moduli

Linearni moduli so univerzalno uporabni za najrazličnejša opravila pozicioniranja. So razmeroma lahki in primerni za montažo v aplikacijah, kjer ni veliko prostora. Prenašajo lahko velike sile in momente v vseh oseh.  Kot pove že ime, je modul izgotovljena enota, pripravljena za vgradnjo, in se sestoji iz kompaktnega jeklenega ohišja z dvema vodiloma. Del linearnega modula je voziček, ki je vpet na dveh vodilih.
Poganja ga navojno kroglično vreteno, katerega matica je v samem vozičku. Vreteno je vpeto na koncih modula, kjer je tudi možnost priključitve motorja. Vrtenje vretena pomika voziček vzdolž vodil modula. Hitrost premika je pogojena z vrtilno hitrostjo motorja in korakom navojnice vretena.

Naša ponudba vključuje različne velikosti in dolžine modulov. Modul je že opremljen s prirobnico. Izbirate lahko tudi med korakom navoja na vretenih ter obliko prirobnice za več vrst motorjev. Na razpolago so različne dolžine in vretena z različnimi koraki. Moduli so lahko korozijsko zaščiteni in glede na okolje zaščiteni z mehovi ali aluminijastimi pokrovi. Možna je prigradnja končnih stikal ali enkoderja.

Zastopamo:
Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!