Orodja in ostali pripomočki

Z uporabo primernih orodij drastično zmanjšamo servisni čas, ter zagotovimo pravilno vgradno in dolgoročno delovanje tesnila.

Poleg kvalitetnih tesnil vam v našem prodajnem programu nudimo raznovrstna orodja kvalitetnih proizvajalcev:

  • Orodje za demontažo pletenic nam omogoča hitro, lahko in enostavno odstranjevanje izrabljenih pletenih vrvic iz utorov.
  • Z orodjem za rezanje pletenic enostavno, hitro in natančno odrežemo pletene tesnine vrvice na želeno dimenzijo pod ustreznim kotom.
  • Orodje za montažo hidravličnih tesnil so triprste klešče, ki upognejo hidravlično tesnilo ob montaži, tako da tesnila ne poškodujemo. Omogoča mnogo hitrejšo in enostavnejšo montažo tesnil.
  • Silikonska mast se priporoča ob montaži semerigov, o-ringov ter tudi drugih tesnil. Silikonska mast ščiti in neguje tesnilo in mu tako podaljšuje njegovo življenjsko dobo. Hkrati nam omogoča lažjo montažo tesnil in tako preprečuje morebitne poškodbe tesnila ob montaži.
  • Sprej za odstranjevanje tesnil uporabljamo za lažje odstranjevanje ”zapečenih” medprirobničnih in gumijastih tesnil. Z njim očistimo in pripravimo mesto za montažo novega tesnila.

Priporočamo tudi uporabo namenskih tesnilnih past, odvisno od aplikacije.

Zastopamo:

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!