Galove verige, spojni členi in verižniki

Verižna gonila so zaradi zanesljivega in gospodarnega prenosa vrtilnega gibanja vsestransko uporabna. Srečamo jih pri vozilih, kmetijskih in obdelovalnih strojih, transportnih napravah, rudarstvu in drugod. Verige so sestavljene iz členov, izdelane so iz visoko legiranih jekel in toplotno obdelane. Prenašajo lahko največje obremenitve in delujejo v vseh okoljih. Zaradi masovne izdelave in standardiziranih dimenzij je njihova cena razmeroma nizka. Prenos vrtilnega momenta je zelo natančen, saj ni spodrsavanja. Delimo jih na bremenske, pogonske in transportne. Bremenske verige se potem delijo še glede na obliko in število lamel, pogonske pa glede na obliko in število vzporednih členov.


Naša ponudba transportnih verig se deli glede na obliko in velikost člena:

Bremenske verige

so namenjene za prenašanje večjih bremen. Njihov člen je sestavljen iz več lamel, ki jih povezujejo sorniki. Standardizirane so glede na obliko in število lamel. Prenašajo lahko zelo velike natezne obremenitve.

Pogonske verige

So namenjene prenosu vrtilnega momenta. Njihov člen je sestavljen iz dveh lamel, ki jih povezuje sornik, na kateremu je lahko zaradi manjšega trenja tudi valjček. Tem verigam pravimo tudi galove verige. Lahko so enoredne ali pa večredne in glede na to prenašajo tudi ustrezne obremenitve.

Člen transportne verige

je okrogla žica, spojena v obliki elipse. Če na členih ni nosilcev, taki verigi lahko rečemo tudi bremenska. Če pa so na členih nosilci, le-ti nosijo tovor. V tem primeru takim verigam pravimo transportne verige.

Zastopamo:
Dobavimo tudi:

Iwis

Wipperman

Tsubaki

Donghua

Retezy Vamberk

Katalogi:Vsi katalogi >

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!