BGL – industrijske matice, zatezne puše in podložkeVodilni južnoameriški proizvajalec industrijskih matic, zateznih puš in podložk Bertoloto & Grotta Ltda s 60+ letno tradicijo predstavlja simbol oblikovne in kvalitetne dovršenosti – zanesljiv dobavitelj visokokakovostnih in preciznih industrijskih komponent po dostopnih cenah.

Glavna načela >> kakovost, tradicija, prilagodljivost in etika.

Skladnost proizvodnje z mednarodnimi standardi ISO in DIN.

Širok prodajni program za obsežno število aplikacij.

 Tradicija že od leta 1957 > distribucija po celem svetu.

Proizvodni in prodajni program obsega 

 • matice (precizne, hidravlične),
 • podložke in puše (zatezne, hidravlične zatezne, montažno-izvlečne)
 • orodje za montažo in demontažo.

BGL proizvode najdemo v različnih segmentih industrije 

 • rudarstvo,
 • celuloza in papir,
 • transportni trakovi,
 • drobilci kamenja,
 • vetrni mlini,
 • ventilatorji,
 • nahajališča nafte,
 • kmetijska mehanizacija,
 • tekstilni stroji,
 • stružnice in obdelovalni centri,
 • posebne aplikacije za dvigala, traktorje in tovornjake.

Širok prodajni program

ZATEZNE PUŠE > H, HE, HA, HS

Zatezne puše se uporabljajo za pritrditev ležajev s konično izvrtino na ravno gred.
Celoten set je sestavljen iz treh delov: puše, matice in podložke (priloženi).

MONTAŽNO-IZVLEČNE PUŠE > AH, AHX

Montažno-izvlečne puše se uporabljajo za montažo ležajev s konično izvrtino na cilindrični sedež stopničastih gredi. Gred mora imeti navoj, da lahko matica potisne pušo proti ležaju in rami gredi. Matice niso priložene.

ZAKLEPNE MATICE > KM, KML, HM, HMT, HML, KMP, KMFE

Matice so dodatki za puše. Uporablja se jih tudi pri aplikacijah, kjer je potrebno ležaje namestiti na gred.
Matice KMP in KMFE imajo vijak, ki gre skozi telo. Vsebujejo lahko medeninast zatič (KMP) ali samo vijak (KMFE). Podložke niso potrebne.

HIDRAVLIČNE ZATEZNE PUŠE > OH

Opremljene so z oljnim kanalom na strani navoja in utori na zunanji površini za vbrizgavanje olja. To olajša montažo in demontažo sklopa. So enakih dimenzij kot standardne zatezne puše. Hidravlične zatezne puše se priporočajo za večje gredi s premerom 140mm in več ter ležaje s premerom 160mm in več.

HIDRAVLIČNE MATICE > HMVE (orodje)

Uporabljajo se za montažo in demontažo ležajev s konično izvrtino. Na voljo so s finimi metričnimi in trapeznimi navoji ali s palčnimi navoji. Ležaje se lahko montira na zatezne puše, montažno-izvlečne puše ali direktno na konično gred. Hidravlična matica varuje celotni sestav, olajša montažo brez udarcev in mu podaljša življenjsko dobo. Za doseganje potrebne sile se uporabljajo s hidravlično ročno črpalko – ključem HN in kladivom. Postopek montaže in demontaže se na ta način bistveno skrajša.

PRECIZNE MATICE > KMT, KMTA

Uporabljajo se za aplikacije, kjer je potrebna največja natančnost, npr.  stružnice, brusilniki, rezkalni stroji in vretena na splošno. Imajo 3-kotno razporejene medeninaste zatiče, ki so z vijaki pritisnjeni na gred. Nagib zatičev je enak kotu navoja, zato matice niso podvržene osnim obremenitvam, kar omogoča zaklepanje v natančnem položaju. Čeprav uporabljajo isti sistem zaklepanja, se matice KMT in KMTA razlikujejo po zunanji obliki in potrebnih montažnih orodjih.

PODLOŽKE > MB, MBL

Služijo kot dodatki za puše ali samostojno uporabo. Njihov glavni namen je zaklepanje matic KM in KML, s tem se maticam prepreči premikanje in ločitev od puše ali gredi.

KLJUČ > HN (orodje)

Služijo kot dodatki za puše ali samostojno uporabo. Njihov glavni namen je zaklepanje matic KM in KML, s tem se maticam prepreči premikanje in ločitev od puše ali gredi.

Prepričajte se o odličnosti BGL programa!

Blagovna znamka BGL predstavlja odlično alternativo največjim svetovnim proizvajalcem ležajne tehnike, kot sta npr. FAG in SKF. Na trgu ponuja neprekosljivo razmerje med kvaliteto in ceno.

Želite izvedeti več?

Pogovorite se z našim strokovnjakom na brezplačnem tehničnem posvetu…

Za pripravo ponudbe nam posredujte informacijo o delovnih pogojih posnemala in geometrijo vodila, ki ga želite zaščititi. Na voljo smo preko emaila shop@mm-intercom.si oz preko telefona 01 29 27 960.