Družina vrhunskih motornih gonil Motovario Clean Duty

Popolna rešitev za živilsko industrijo in okolja, kjer so zahtevani visoki higienski standardi ali pa je prisotna agresivna korozija, ki jo povzročajo kemični proizvodi za čiščenje ter živila. Za izdelavo Clean Duty gonil uporabljajo posebno površinsko zaščito in nerjaveče, korozivno obstojne materiale.

Kako Clean Duty motorna gonila pomagajo proizvajalcem živil in neživilskim panogam, kot sta farmacevtska in kozmetična industrija?

Za najuspešnejšo metodo zagotavljanja varnosti in higiene živil v celotni prehranski verigi od pridelave surovin do končnega uporabnika, se uporablja zakonsko predpisan sistem HACCP (analiza nevarnosti in kritičnih kontrolnih točk). Ta določa, da morajo biti stroji in oprema v proizvodnji živil in zdravil, enostavni za čiščenje.  Vse površine, ki pridejo v stik z živili, pa morajo biti iz primernih materialov, kot na primer nerjaveče jeklo ali pa odobrena plastika.

Vrhunska Clean Duty motorna gonila zadovoljujejo te visoke zahteve saj so:

Ustrezno odporna na čistila in druge agresivne medije.

Lahko jih peremo z visokotlačnim vodnim curkom.

Preprečujejo možnost nabiranja umazanije po vogalih in težje dostopnih delih.

Kako je uspelo Clean Duty motornim gonilom uresničiti te zahteve?

S postopnim razvojem nove tehnologije za površinsko zaščito in uporabe visoko kakovostnih nerjavečih materialov za ohišje motorja ter spremembe oblike izdelka. Elektromotor je v okroglem, gladkem ohišju, brez reber za hlajenje. Ta oblika zagotavlja dobro odtekanje vode in preprečuje nabiranje umazanije. Motor ima zaščito IP66, kar pomeni, da je popolnoma odporen proti vdiranju tujih snovi in ​​lahko v celoti prepreči vstop prahu.

Katera dva postopka površinske zaščite sta bila razvita s pomočjo novih tehnologij?

 • Prvi je STEEL IT.
  Premaz sestavljen iz delcev nerjavečega jekla AISI 316L različnih velikosti zrn, zamešanih v epoksidni smoli.

  Učinkovito ščiti pred
   korozijo v težkih okoljskih pogojih

   morsko in slano vodo

 • Drugi postopek površinske zaščite pa MotoNiTech.
  Prevleka z visoko kemično odpornostjo, ki zagotavlja popolno prekritost površine.

  Učinkovito ščiti pred

  kislinami prehrambenih izdelkov

  omogoča pranje s kislinami in lugi s pH od 2 do 12

  omogoča visokotlačno pranje

  agresivnimi kemičnimi raztopinami

Končni rezultat razvoja so vrhunska Clean Duty motorna gonila. 

Test vzdržljivosti proti koroziji – opravljen z odliko!

Potopni korozijski testi so bili izvedeni z uporabo najbolj reprezentativnih detergentov in čistil na trgu industrijskega čiščenja. Čistila je priskrbelo in teste opravilo podjetje Ecolab. Motorno gonilo Clean Duty  je bilo pri preizkusu popolnoma potopljeno v preskusno tekočino za 28 dni. S tem se je simulirala uporaba v industriji, kar bi predstavljalo 7 let uporabe.

Kakšen je bil rezultat?
Po preizkusu je površina brez spremembe barve, stopnje sijaja in ni sprememb v zaščitnih lastnostih v skladu z DIN EN ISO 4628-1.

Kot je razvidno so motorna gonila Clean Duty idealna rešitev za živilsko industrijo in za okolja, kjer se zahtevajo visoki higienski standardi ali pa je prisotna agresivna korozija.

Motorna gonila Clean Duty so dobavljiva v naslednjem obsegu:

Želite izvedeti več o motornih gonilih Clean Duty?

Kot zastopnik za podjetje Motovario vam nudimo celovite rešitve ter strokovno podporo. Dosegljivi smo preko emaila shop@mm-intercom.si ali nas pokličete na 01/ 29 27 960.