Izdelava transportnih linij po meri

Zaradi težnje po vedno boljši energetski in delovni učinkovitosti stremimo k enostavnim, tehnološko dovršenim in stroškovno optimalnim rešitvam.

Pomembno vlogo v procesu avtomatizacije proizvodnje igra transportna tehnika, ki je pravzaprav prisotna v vseh panogah industrije. Največkrat jo zasledimo v obliki transportnih linij, ki omogočajo hiter in zanesljiv prenos izdelkov med različnimi fazami proizvodnje.

Enostavne ali zelo kompleksne aplikacije po meri

V podjetju se osredotočamo na posredovanje visokokakovostnih storitev in izdelkov za dosego vaših poslovnih ciljev. Izvajamo enostavne ali zelo kompleksne aplikacije transportnih linij, neodvisno ali pa v sklopu večjih projektov. Nudimo možnost dobave vseh potrebnih sestavnih delov ter po meri stranke izdelujemo oz. dobavimo različne vrste transporterjev in transportnih trakov.

Načrtovanja rešitev se lotimo celostno s skrbnim in natančnim pristopom razumljivim za stranko. Z naročnikom jasno definiramo poslovne zahteve in tehnične omejitve ter omejitve delovnega okolja. S tem zagotovimo, da je vsaka rešitev skrbno načrtovana in temeljito preverjena za zanesljivo delovanje. 

M&M rešitve za naše kupce – osredotočamo se na uporabnost rešitev

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj praktičnih primerov izdelave transporterjev in transportnih trakov, ki smo jih po meri izdelali za naše kupce.

Rešitev 1 – Kovinski transporter za sortiranje in pakiranje izdelkov 

Izziv: Poenostavitev dela, lažje sortiranje in avtomatsko pakiranje izdelkov. Naročnik je želel svoj stroj dopolniti z izhodnimi trakovi, ki bi mu omogočili lažje sortiranje in pakiranje.

Rešitev: Skonstruirali in izdelali smo kovinski transporter iz jeklene pločevine in profilov, pod katerim je nameščen tudi lovilec olja, ki se med proizvodnim procesom nanese na izdelke. Izdelki se transportirajo s kovinsko šarnir verigo, sama veriga pa je zaščitena pred dotiki s pohodno pločevino. Pogon je izveden preko polžnega reduktorja.

Rešitev 2 – Raztegljivi transporter kartonskih škatel za ekspedit

Izziv: Optimalna rešitev za razkladanje dobavljenega blaga oz. kartonskih škatel iz tovornjakov ter zmanjšati število delavcev in povečati učinkovitost dela.

Rešitev: Za naročnika smo dobavili dva raztegljiva valjčna transporterja, ki sta omogočila hitrejši in lažji transport med skladiščem in tovornim vozilom. Na valjčne proge je bil dodatno montiran še avtomatski skener 2D kod, ki omogoča avtomatski vpis pošiljk v interno bazo podatkov.

Uvedba rešitve raztegljive valjčne proge je naročniku rešila poslovni izziv in manualno delo nadomestila z zmanjšanjem delavcev za polovico.

Tehnični podatki raztegljivega valjčnega transporterja:

• širina transporterja: 760mm,
• dolžina raztegnjenega transporterja: 15400mm,
• priklop: 220V,
• nastavljiva hitrost in smer vrtenja,
• konstrukcija transporterja je na vrtljivih kolesih z zavoro,
• nastavljiva višina,
• končna mehanska in stikalna blokada,
• možnost transporta škatel do teže 50kg.

Rešitev 3 – Robusten lamelni transportni trak iz jekla in pogonska valjčna veriga

Izziv: Naročnik se je soočal z izzivom za proizvodnjo elektromotorjev, kjer je potreboval izredno robusten krivinski transportni trak s čim daljšo življenjsko dobo. Ta je moral prenesti težo in transport kovinskih polizdelkov brez poškodb, hkrati pa je moral omogočati 90 stopinjski zavoj na čim manjšem radiju, zaradi postavitve obstoječih strojev.

Rešitev: Skozi poglobljen pogovor z naročnikom o poslovnih ciljih, tehničnih omejitvah in potrebni prilagoditvi delovnem okolju smo izdelali izredno robusten transportni trak z lamelami iz jekla, ki so gnane z močno valjčno verigo 12B-1. Šarnirna veriga Rexnord 1874-TAB-K450 in njene posebej oblikovane lamele omogočajo izvedbo krivine transportnega traku polmera 381mm. Jeklene lamele debeline 3mm s pogonsko verigo 12B-1 zmorejo transportirati težke izdelke, maksimalna sila, s katero lahko delujemo na nosilno verigo je 4.500N. Pogon transportnega traku smo izvedli s polžnim gonilom Motovario NMRV-P 63, s prestavnim razmerjem 30 in elektromotorjem moči 0,55kW. Širina transportnega traku 1874-TAB-K450 je 114,3mm (maksimalna širina šarnirne verige 1874 pa je 190,5mm) in omogoča delovanje v izredno širokem temperaturnem območju, od -70˚C pa vse do 430˚C.

Transportni trak, izdelan po meri naročnika, ima najmanjši radij, je izredno robustne izvedbe in preprost za vzdrževanje.

Izdelava transportnih linij po meri

V kolikor potrebujete individualno rešitev za hiter in enostaven transport izdelkov, nas kontaktirajte in predstavili vam bomo optimalne možnosti izdelave transportnih linij za enostavne ali zelo kompleksne aplikacije.

                                                 

   +386 (1) 29 27 960            shop@mm-intercom.si