Koristite prednosti maksimalno učinkovitih hidravličnih tekočin

Kakovost uporabljenega maziva je ključna

– vpliva na življenjsko dobo in produktivnost sistemov! Izbira pravega maziva pomeni popolno izpolnjevanje zahtev, ki zagotavljajo zanesljivo delovanje, največji možen izkoristek učinkovitosti in nemoteno obratovanje sistemov in naprav.

ADDINOL zagotavlja

zanesljivo in učinkovito delovanje sistema
manjše stroške vzdrževanja
krajše zastoje

Lastna proizvodnja v kraju Leuna (Nemčija) in strog nadzor kakovosti omogočata ter hkrati zagotavljata najvišjo in stabilno kakovost hidravličnih olj. Optimalno prilagajanje tehničnih parametrov – od stopnje čistosti prek filtrirnosti, do lastnosti ločevanja zraka – podpira dolgo življenjsko dobo tako olj kot mazanih komponent.

Izbira visokokakovostnih baznih olj in posebej prilagojeni paketi aditivov uvrščajo ADDINOL hidravlična olja med vrhunske globalne izdelke.

Za vsakodnevne aplikacije – kjerkoli, kadarkoli

Addinol hidravlična maziva so primerna za stacionarne ali premične obratovalne naprave za standardne ali posebne pogoje:

  • aplikacije izpostavljene vodi, umazaniji  in abrazivnim delcem
  • ekstremne temperaturne razmere npr. arktične podnebne razmere ali hladilnice
  • spreminjajoče se temperature
  • zunanja hidravlika pri celoletnih obratovanjih
  • visokotlačne obremenitve
  • okoliško občutljiva območja
  • živilski, kozmetični in farmacevtski sektor
  • požarno nevarni obrati

Ključen je standard DIN 51524 in min tehnične zahteve

Specifikacije, opredeljene v standardu DIN 51524 predstavljajo minimalne zahteve za hidravlične tekočine. Za večino hidravličnih sistemov, proizvajalci določajo hidravlične tekočine glede na standarda DIN 51524-2 ”HLP“ ali DIN 51524-3 “HV”.

Ustrezne minimalne zahteve se nanašajo na:

1. Stopnjo čistosti
Stopnja čistosti je pokazatelj, kako skrbno je bilo olje proizvedeno in polnjeno (pakirano). V skladu s standardom DIN 51524-2 (HLP) in DIN 51524-3 (HVLP) se zahteva stopnja čistosti → 21/19/16.

2. Sposobnost filtriranja
Stopnjo čistosti olja lahko med delovanjem izboljšamo z ustrezno filtracijo. Olja z neustreznimi lastnostmi pa s filtracijo ni mogoče spremeniti v kvaliteten izdelek! Začetne vrednosti se morajo ujemati z zahtevami naprave!

3. Sposobnost demulgiranja (demulzivnost)
Onesnaženje z vodo je drugi najpogostejši vzrok okvar hidravličnih sistemov  po onesnaženju s trdnimi snovmi. Po zahtevah standardov DIN 51524-2 in 51524-3 vsebnost vode v svežem hidravličnem sistemu ne sme presegati vrednosti 0,05 %.

4. Lastnosti ločevanja zraka
Mazalna olja vsebujejo zrak, ki v raztopljeni obliki nima negativnih učinkov na mazivnost in komponente sistema.

5. Skladnost z zahtevanim razredom viskoznosti
Poleg zanesljivega nadzora nečistoč vseh vrst, temperature olja pomenijo odločilno vlogo pri obnašanju pretoka le teh med delovanjem in predvsem pri mejnih vrednostih. Te lastnosti so opisane z indeksom viskoznosti in vplivajo na zanesljivo mazanje vseh sestavnih delov.

6. Viskoznosti glede na temperaturo maziva
Poleg zanesljivega nadzora nad nečistočami vseh vrst ima odločilno vlogo tudi pretočnost hidravličnih tekočin med delovanjem. Te lastnosti so opisane z indeksom viskoznosti in vplivajo na zanesljivo mazanje vseh sestavnih delov.

Visokokakovostna hidravlična olja po različnih ISO in DIN standardih lahko kupite v naši spletni trgovini – na voljo različna pakiranja ⇢ 1L, 20L, 57L, 205L in 1000L.

Potrebujete strokovni nasvet o ADDINOL hidravličnih oljih?

Podajte nam informacije o aplikaciji, strojni opremi in ostalih pogojih za delovanje.
in ostalih pogojih za delovanje in pripravili vam bomo ustrezno rešitev.

T   01 29 27 960

E   shop@mm-intercom.si