Mehanska tesnila LIDERING- za najzahtevnejše aplikacije

Postali smo uradni zastopnik svetovnega proizvajalca mehanskih tesnil Lidering S.A.U za področje Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine.


Podjetje LIDERING velja za enega izmed najcelovitejših proizvajalcev mehanskih tesnil za najzahtevnejše aplikacije tako v prvovgradnji (OEM) kot za nadomestitev obrabljenega tesnila v strojih(MRO).
Tesnila LIDERING se uporabljajo v črpalkah, mešalcih in ostalih strojnih sistemih, kjer tesnjenje igra pomembno vlogo pri zagotavljanju najvišje varnosti in učinkovitosti v proizvodnem procesu. Uporabljajo se v živilski, farmacevtski in kemični industriji, pomorstvu, čistilnih napravah itd. Skratka vsepovsod, kjer so potrebe po odličnem tesnjenju, najvišjih standardih in certifikatih.
Podjetje Lidering se ponaša z največjim asortimentom različnih tesnil, ki se pojavljajo v obliki posameznih tesnilnih elementov ali samostojnih sklopov t.i. kartuša. Prednost slednje je enostavnejša montaža.

Področja uporabe v različnih industrijah

Podjetje LIDERING je del konglomerata podjetij EPI INDUSTRIES, s sedežem v Barceloni. Ustanovljeno je bilo leta 1975 kot distribucijsko podjetje na področju tesnil za španski trg. Leta 1985 so s pomočjo izkušenj, nabranih s prodajo mehanskih tesnil, pričeli z lastnim razvojem in izdelavo lastnih tesnil. Danes se ponašajo z lastno moderno in fleksibilno proizvodnjo v Tarragoni (Španija), širok nabor mehanskih tesnil pa dopolnjujejo tudi s sodelovanjem s proizvajalci v Evropi, Indiji in na Kitajskem.

Široka ponudba LIDERING proizvodov iz zaloge

Mehanska tesnila za črpalke v procesni industriji

Več delna tesnila, sestavljena iz rotirajoče stične površine, stacionarne stične površine, sekundarnih tesnil in vzmeti. Glede na obnašanje v mediju med obratovanjem obstajajo uravnotežene in neuravnotežene izvedbe tesnil.

Vrste tesnil so razdeljene po skupinah glede na njihovo konstrukcijsko izvedbo:
-mehanska tesnila s stožčasto tlačno vijačno vzmetjo
-mehanska tesnila, kjer je sekundarno tesnjenje izvedeno z mehom iz elastomerov, kovine ali teflona.
-mehanska tesnila z več vzmetnim paketom
-mehanska tesnila z membranskimi vzmetmi

Področja uporabe:
-kemijski proizvodi na osnovi klora, kislin, baz, detergentov, gnojil, itd
-mlečna industrija
-proizvodnja pijač
-čistilne naprave
-črpanje slane vode v pomorstvu

Mehanska tesnila za splošno rabo

Večdelna tesnila, zasnovana enostavno in ekonomično za manj zahtevno uporabo v neuravnoteženi izvedbi s tlačno vijačno vzmetjo ali gumijastim mehom.

Področja uporabe:
-črpanje odpadnih vod
-črpalke za domačo rabo
-črpalke za kopalne bazene in masažne kadi
-črpalke za pitno vodo

RMS mehanska tesnila

RMS mehanska tesnila se obravnavajo kot nadomestni deli za popularne črpalke kot so: Flygt, Grundfos-Sarlin, ABS, Alfa Laval, Hilge, APV, Fristam.
Področja uporabe:

-ogrevalni sistemi
-črpanje odpadnih vod
-prehrambena industrija
-črpalke in mešalci v farmacevtski industriji
-črpalke v pomorstvu

Mehanska tesnila-kartuša

Mehanska tesnila v obliki kartuš so bila zasnovana za zmanjšanje pojava napak pri vgradnji in posledično zmanjšanje število zaustavitev v proizvodnji. Vsa kartušna tesnila so preizkušena, vgradnja je enostavna in hitra, vzdrževanje ni potrebno.

Področja uporabe:
-proizvodnja barv, lakov
-petrokemična industrija
-papirna industrija
-prehrambena industrija (proizvodnja omak, sladkarij)
-farmacevtska industrija
-čistilne naprave (razmaščevanje, odsranjevanje peska)
-črpanje kalužne vode v pomorstvu

Pomožna oprema za delovanje tesnil

V primeru zahtevnejših pogojev obratovanja in s tem uporabo posebnih mehanskih tesnil z možnostjo izpiranja, podjetje Lidering ponuja širok izbor pomožne opreme za zagotavljanje odličnega tesnjenja.

Kaj je mehansko tesnilo?

Mehansko tesnilo je tesnilni sklop, ki ga v osnovi sestavljata dva elementa. Prvi je stacionarni, ki je pritrjen na ohišje stroja, drugi pa rotirajoči, ki je montiran neposredno na gred stroja. Oba med seboj nalegata z določeno prednapetostjo, ki je dosežena z vzmetmi in se vrtita po natančno obdelanih površinah. Te so navadno izdelane s postopkom sintranja in končno obdelane  z lepanjem. Med naležnima površinama se pri gibanju ustvari mazalni film s pomočjo tekočega medija. Tesnjenje je tako doseženo s popolnim naleganjem drsnih površin oz. z izjemno majhno rego med tesnilnima površinama, ki jo med obratovanjem ustvari izjemno tanek mazalni film. To je hidrodinamičen pojav, ko se med seboj drseči površini ločita zaradi tlaka, ki se ustvari v neprekinjeni plasti fluida med njima.

KONTAKTIRAJTE NAS ZA TEHNIČNI POSVET.
Pomagali vam bomo pri izbiri najustreznejšega mehanskega tesnila.

Za pomoč pri izbiri in uporabi tesnil se obrnite na naše strokovnjake preko e-maila shop@mm-intercom.si ali preko tel. številke 01/ 29 27 960.