Motorna olja za motocikle

Motociklistična sezona je pred vrati, ceste se počasi ogrevajo in čas je za prebuditev vašega jeklenega konjička. Pred zagonom motorja je potrebna priprava motocikla, ki zajema čiščenje, menjavo pnevmatik, polnjenje akumulatorja, preverjanje ali menjavo hladilnih in zavornih tekočin ter menjavo motornega olja.

Motociklizem je način življenja. Ko sedemo na motor, občutimo svobodo, adrenalin; stopimo v neposreden stik z okoljem. Če imate radi svoj motocikel, veste kako pomembno vlogo ima pogonski agregat, ki mnogim predstavlja fokusno točko na motociklu. Uporaba kvalitetnega olja v tem inženirskem čudežu, ki vzbuja strast že več kot 100 let, je en izmed najboljših načinov za zagotavljanje dolge življenjske dobe.

Vloga motornega olja

Motorno olje za motocikle ne poseduje enakih lastnosti kot motorno olje za avtomobile. Čeprav so označbe podobne (10W-40, 10W30 itd.), so motociklistična olja drugače formulirana, kar jim omogoča mazanje in zaščito različnih podsistemov pogona motocikla. Motorno olje pri avtomobilu je namenjeno samo mazanju motorja, pri motociklu pa si navadno agregat, menjalnik, in v večini primerov tudi sklopka, delijo oljno korito. Vsi podsistemi so mazani z istim oljem, zato morajo proizvajalci maziv stremeti h kompromisu, ki zadosti mazalne potrebe vseh delov pogona motocikla.

Poleg mazanja in zaščite delov agregata in zobnikov v menjalniku, je potrebno z oljem doseči prave karakteristike trenja, ki mokri sklopki omogočijo posreden prenos moči na kolo, ko je to potrebno. Olje mora doseči pravo ravnotežje med zaščito agregata in menjalnika ter učinkovitostjo sklopke.

Izberite olje za najvišje zahteve!

Zastopamo Addinol, vrhunskega proizvajalca tehnološko naprednih in visokozmogljivih motornih olj za najzahtevnejše potrebe, z lastnim razvojem in proizvodnjo v Nemčiji. Široka paleta izdelkov, kateri ustrezajo najzahtevnejšim tehničnim in ekološkim standardom, vsebuje več kot 800 različnih olj. Olje Addinol je prejelo več kot 200 uradnih potrditev s strani proizvajalcev vozil in opreme ; Audi, BMW, Citroen, Ford, GM, Mazda, Mercedes-Benz, Peugeot, Porsche, Renault, Škoda, Volkswagen, Volvo, ZF in mnogi drugi.

Olje za 4-taktne motorje – ADDINOL POLE POSITION

Linija maziv za lahka in težka visoko turažna motorna kolesa dosega in presega trenutno najvišje mednarodne specifikacije JASO MA2 in API SN za motocikle vodilnih japonskih in evropskih proizvajalcev.

Addinol Pole Position olja so primerna za uporabo v zračno in vodno hlajenih štiritaktnih motornih kolesih. Zagotavljajo zanesljivo delovanje mokrih sklopk tudi pod največjimi obremenitvami, odlično zaščito za zobniške prenose – zagotavljajo lahkotno pretikanje. Pole Position je idealen partner za ”Hi-Tech” športne in potovalne motorje.

Addinol Pole Position olja odlikuje več dobrih lastnosti:

izjemne mazalne lastnosti motorja in menjalnika pod največjimi obremenitvami,

izjemna čistost motorja – preprečuje nastajanje kakršnihkoli oblog ali depozitov

preprečuje prehitro obrabo motorja

pripomore k višjim zmogljivostim

zmanjšuje porabo goriva

zagotavlja idealno delovanje motorja, menjalnika in sklopke.

Olje za 2-taktne motorje – ADDINOL POLE POSITION 2T HIGH SPEED, Dirkalno olje

Addinol Pole Position High Speed 2T odlikuje:

odlična mazalnost pri vseh obremenitvah in temperaturah,

optimalne zmogljivosti pri vseh obratih motorja,

dolga življenjska doba motorja,

visoka čistost motorja

”low smoke” lastnosti,

zagotavlja maksimalno moč in boljše pospeške.

Primerno je za:

visoko obremenjene motorje

hitro vrteče 2-taktne motorje

cestne in motocross dirkalne motorje ter snežne sani, ki zahtevajo olje z najvišjimi specifikacijami JASO FD in ISO-L-EGD.

Olje za 2-taktne motorje – ADDINOL SUPER SYNTH 2T MZ 408

Na voljo imamo tudi olja za manj obremenjene 2-taktne motorje,

med katere spadajo mopedi, skuterji, 

motorne žage in ostali manjši stroji za urejanje okolice. 

Princip delovanja 2-taktnega motorja je drugačen v primerjavi s 4-taktnim

Doziranje mazalnega olja izvedeno posredno z gorivom, v katerem je motorno olje zmešano. Olje se mora dobro mešati z gorivom in posedovati dobre mazalne in izgorevalne lastnosti, ker na koncu olje zgori v zgorevalni komori skupaj z bencinom. Pred izgorevanjem mora prepotovati pot od vbrizgalnega sistema preko ohišja ročične gredi, kjer podmaže ležaje in drsne površine in nato preko kanalov konča v zgorevalni komori.

Poglejte zanimivo animacijo delovanja 2T motorja z resonančnim izpuhom >>

Dodatna ponudba za vzdrževanje motorja

Mazanje verige

Za zagotavljanje zanesljivega prenosa moči na kolo je potrebna skrb za pogonsko verigo, saj njeno pravilno mazanje močno vpliva na dolgoročno delovanje zobnikov. Verigo je potrebno pri pogosti vožnji mazati pogosto, na približno 700 do 1000 kilometrov. V naši ponudbi lahko najdete odlično polsintetično specialno mazivo za delovanje v ekstremnih pogojih in velikih centrifugalnih silah. Ima izjemno oprijemljivost, saj mast ostane na verigi (ne odleta pod visokimi vrtljaji).

Prednosti:

  • izjemna oprijemljivost, zagotavlja, da mast ostane na verigi, in ne odleta pod visokimi vrtljaji,
  • močan tanek mazalni film na verigi zagotavlja, da mazivo ne kaplja iz verige,
  • ne onesnažuje okolja,
  • primeren za najvišje obremenitve,
  • izjemna dolgotrajna antikorozijska zaščita,
  • ekonomična poraba,
  • prijazen do ozona.

ADDINOL Olje za verige

ADDINOL Razmaščevalo

AMBERSIL Čistilni robčki

Nega in zaščita motocikla

Očistite vaš motor in dele motorja s kakovostnimi razmaščevali in drugimi čistili za brezhibno vožnjo z vašim motorjem. Razmaščevalo iz naše ponudbe je univerzalno čistilo v spreju za delovanje v ekstremnih pogojih. Primerno je za čiščenje in vzdrževanje kovinskih površin v industriji, delavnici in doma. Odstranjuje staro zlepljeno olje in mast, kot tudi ostanke tesnil.

Za odstranjevanje trdovratnih nečistoč pridejo v poštev čistilni robčki, ki uspešno odstranjujejo nečistoče, kot so olje, masti, barve, črnila in lepila. Namenjeni so za vsesplošno čiščenje delovnega mesta oz. naprav in orodij ter med samo uporabo ne poškodujejo rok.

Pri kakršnem koli vzdrževanju motorja je potrebno roke zaščititi s primernimi rokavicami. Na voljo so rokavice za enkratno uporabo ali pa si omislite kvalitetnejše, ki jih boste lahko uporabili tudi drugod v delavnici ali hiši. Preverite ponudbo rokavic na povezavi.

Za pomoč pri izbiri in uporabi motornih olj se obrnite na naše strokovnjake preko e-maila shop@mm-intercom.si ali preko tel. številke 01/ 29 27 960.