Napenjalec verige ROLL-RING® proizvajalca RENOLD

Iščete napenjalec verige, ki se bo popolnoma prilegal potrebam vašega pogonskega sistema in absorbiral vse ohlapnosti v njem, hkrati pa ne bo potreboval zapletenega vzdrževanja? Tudi tokrat smo za vas poiskali enostavno rešitev, ki jo ponuja proizvajalec RENOLD.

ROLL-RING® je preprost, a inovativen verižni napenjalec iz posebej formuliranega polimera. Edinstvena zasnova temelji na preprostem zobatem obroču, ki ga je mogoče v nekaj sekundah namestiti na vodoravne, navpične ali diagonalne pogone. Preprosto tako, da ga vstavite med oba dela verige. Verižni napenjalec se samodejno prilagodi verigi in ne potrebuje vzdrževanja.

Vibracije v nenapetem verižnem pogonu

ROLL-RING® napne verižni pogon in učinkovito blaži vibracije

Minimalna struktura, univerzalna funkcija

Nova načela v preprostih, elementarnih mehanizmih so redek primer v sodobni tehnologiji, ROLL-RING® je vsekakor eden izmed njih.  Iz tehničnega vidika gre za majhen in preprost mehanizem, njegovo delovanje pa je izjemno učinkovito. Serija izdelkov te inovacije je prejela nagrado za inovacijo nemške zvezne dežele Saške.

Napenjalci verig ROLL-RING® so zaščiteni z nemškimi ter mednarodnimi patenti in blagovno znamko.

ROLL-RING® opravlja nalogo napenjalca in blažilca

Med delovanjem pogona, se ROLL-RING® zaradi kompresije med obema deloma verige deformira do eliptične oblike in popolnoma absorbira vse ohlapnosti v pogonskem sistemu. ROLL-RING® tako opravlja nalogo napenjalca in blažilca v enem in je še posebej primeren za aplikacije, kjer je vzdrževanje pogona oteženo ali nemogoče. Napenjalci ROLL-RING® zagotavljajo napenjanje z uporabo statične napetostne sile elastičnega obroča.

Na osnovi blaženja pogonskega sklopa se ustvari dinamična natezna sila.

ROLL-RING® zagotavlja optimalno napetost že pri nizkih hitrostih pogonske verige, hkrati pa ga odlikuje sposobnost zategovanja in blaženja pri visokih hitrostih le-te. Spodnji diagram prikazuje natezno silo napenjalca verige ROLL-RING® z njegovimi specifičnimi razporeditvami nateznih sil in posledičnimi učinki.

Katere so torej prednosti tovrstne izbire?

Napenjalec verige ROLL-RING® zagotavlja stroškovno učinkovito in časovno varčno namestitev ter vzdrževanje.

Prednosti pred ostalimi napenjalci verig:
  • ROLL-RING® omogoča preprosto namestitev, predvsem kadar v pogonu ni prostora za običajne napenjalce verig,
  • ROLL-RING® je nameščen v zgolj nekaj sekundah,
  • samostoječ del pogona: ni potrebe po verižnikih, vijakih, ploščah, vrtanju ali visoko stroškovnih posegih,
  • pripravljen za takojšnjo uporabo brez potrebe po dodatnem orodju, napenjalni opremi ali dolgotrajnih nadaljnjih nastavitvah,
  • učinkovito delovanje pri navpičnih kot tudi pri diagonalnih pogonih,
  • ROLL-RING® deluje samodejno, ne zahteva vzdrževanja in ne potrebuje dodatnega podmazovanja z vaše strani,
  • primeren za uporabo v prašnih in umazanih delovnih okoljih,
  • ROLL-RING® je napenjalec in blažilec v enem, kar pripomore tudi k znižanju ravni hrupa pogonskega sklopa,
  • ROLL-RING® deluje neodvisno od smeri delovanja,
  • napenjalci verig ROLL-RING® zmanjšujejo obrabo verig in izboljšujejo kakovost ter učinkovitost celotnega verižnega pogona.

Vabljeni v našo spletno trgovino, kjer si lahko ogledate celotno ponudbo napenjalcev verig ROLL-RING®. V primeru kakršnihkoli dvomov o pravilni izbiri napenjalca so na voljo naši tehnični strokovnjaki preko telefona 01 29 27 960 ali emaila shop@mm-intercom.si.