Nove rešitve na področju uporabe jermen

Novosti na področju uporabe jermen prinašajo številne prednosti s katerimi boste olajšali svoje delo, skrajšali čas vzdrževanja in prihranili!

Predstavljamo 6 izjemnih prednosti uporabe jermena BANDO SUNROPE, Pix-ov merilec napetosti jermenov in izvrsten PIX –X Align laser za montažo jermenic.


ODPRT LUKNJAST JERMEN BANDO SUNROPE
Bando Sunrope, platnen klinast jermen, se uporablja v kmetijstvu in industriji. Omogoča priročno krajšanje na zahtevano dolžino jermena in montažo brez razstavljanja strojev. Enostavno se ga odreže in spremeni v brezkončen klinasti jermen. Kot pomožno orodje, potrebujete le križni izvijač.

Številne prednosti uporabe:

✓ možnost krajšanja jermena v primeru raztega med uporabo
✓ montaža brez razstavljanja stroja
✓ enostavno rezanje in spajanje
✓ zamenjava enega jermena, na sistemu z več jermeni
✓ enostavna povezava s sponko na poljubno dolžino
✓ robusten in poseben dizajn sponke jermenu omogoča upogljivost in prilagodljivost, kar pripomore k daljši življenjski dobi jermena

Jermen v družbi spojk nudimo v različnih velikostih: Z/10 , A/13 , B/17 in C/22.

jermen-bando-sunrope


PIX-OV MERILEC NAPETOSTI JERMENOV

Pri klinastih jermenih, ki delujejo po principu trenja, je za dolgo življensko dobo izjemnega pomena pravilno napenjanje jermen. Premajhna napetost povzroča zdrs, kar poveča obrabo jermen in jermenic ter zmanjša prenos moči. Prevelika napetost s prenosom sil na jermen, ležaje in grede pa zmanjša učinkovitost aplikacije in skrajša življenjsko dobo komponent. Za dosego učinkovitega delovanja jermen, je potrebna optimalna napetost jermena.

Za dosego optimalne napetosti jermena vam svetujemo uporabo visokokvalitetnega digitalnega merilca PIX. Kako do željenega rezultata, si oglejte v spodnjem video prispevku.


IZVRSTEN PIX –X ALIGN LASER ZA MONTAŽO

S PIX-X’Align laserjem hitro, enostavno in natančno poravnamo številne vrste pogonov. Zmanjšanje trenja v jermenskem pogonu pomeni manjšo obrabo jermenic, daljšo življenjsko dobo komponent, podaljša se čas med remonti in privarčuje na električni energiji.

V kratkem video prispevku najdete kratko razlago o pravilnem pozicioniranju in poravnavi dveh jermenic.

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri najustreznejše rešitve!