Orodja BETEX – za diagnostiko stanja strojev in lažje vzdrževanje

Nizozemsko podjetje Bega special tools je proizvajalec inovativnih namenskih orodij za vzdrževanje. Poleg standardnih orodij blagovne znamke BETEX, podjetje razvija orodja prilagojena na željo stranke in proizvodne linije za avtomatsko montažo komponent.

Podjetje, ki ga je leta 1978 ustanovil Bernard Garritsen od vsega začetka odlikuje proizvodnja inovativnih in kvalitetnih orodij. Zaradi visoke kvalitete so orodja BETEX danes poznana v težki predelovalni industriji (železarnah, rudnikih, papirnicah, itd.) in železniških vzdrževalnih podjetjih. V podjetju Bega tools so namreč s sodelovanjem največjih evropskih železniških podjetij izdelali posebna orodja za železnice.

Orodja BETEX razdelimo v 4 glavne skupine

  • ročna orodja
  • hidravlična orodja in hidravlični cilindri
  • indukcijski grelci
  • orodja za diagnostiko in soosnost


PREDSTAVITEV PROGRAMA

Ročna orodja BETEX

Podjetje Bega proizvaja klasične mehanske snemalce z dvema oz. tremi čeljustmi in inovativna orodja za lažje vzdrževanje, kot so orodje za demontažo moznikov, notranji snemalci ležajev, enostavna hidravlična priprava za sprostitev zagozdenih ležajev in mehansko montažno orodje za manjše ležaje.

Hidravlična orodja in hidravlični cilindri BETEX

V primeru montaž in demontaž, ko zaradi premajhnih sil uporaba ročnega orodja ne zadošča več, si lahko pomagamo s silami, ki jih ustvarjajo hidravlični cilindri. Dobavljivi so, hidravlični snemalci s silo od 4-ih do 150-ih ton, hidravlični snemalci z dvostranskim cilindrom, ki se lahko uporabljajo za montažo oz. demontažo ležajev in hidravlični cilindri za dvigovanje strojev in pomoč pri vzdrževalnih delih.

Indukcijski grelci BETEX

Najpomembnejše vodilo pri razvoju indukcijskih grelcev Betex je varnost. Indukcijski grelci segrevajo ležaje (obroče, verižnike, jermenice, itd.) z induciranjem kratkostičnih tokov. V preteklosti so se za segrevanje uporabljale manj varne metode, kot so pečice, oljne kopeli in plamensko segrevanje. Segrevanje z indukcijo je varno in hitro ter omogoča natančno kontrolo temperature. Indukcijski grelci imajo vgrajen temperaturni senzor in uporabniku omogoča poljuben izbor temperature segretja segrevanca, kjer se ob segretju do ciljne temperature grelnik avtomatsko izklopi (ali pa vzdržuje želeno temperaturo).

Orodja za diagnostiko in soosnost

BETEX orodja za diagnostiko strojev pomagajo določiti stanje strojev in njihovih komponent. Pri izvajanju preventivnega vzdrževanja si lahko pomagamo z inštrumenti, ki na podlagi vibracij stroja določijo stanje ležajev, zobnikov in ostalih delov. S pridobljenimi informacijami o stanju stroja se določi primeren termin za remont. Za optimalno delovanje strojev je pomembna soosnost komponent stroja, katero lahko dosežete z uporabo laserskih merilnikov. Z uporabo laserskih merilnikov nudimo pomoč pri uravnavanju soosnosti različnih komponent kot npr. jermenice, gredi, verižnike.

Za dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na shop@mm-intercom.si.