Pomanjkljivo mazanje je glavni povzročitelj odpovedi vaših strojev

Raziskave kažejo, da nedosledno in pomanjkljivo mazanje mehanskih in elektromehanskih naprav povzroči tudi do 80 % okvar.

Japonski tehnični strokovnjak in avtor številnih knjig,  Seiji Tsuchiya, je nedavno zapisal »odpoved, ki je posledica pomanjkljivega mazanja je resna zadrega«. Zakaj zadrega? Enostavno ker vemo, da je kronične, ponovljive in najpogostejše vzroke odpovedi strojev moč kontrolirati. Najnaprednejša tehnologija za nadzorovano in učinkovito mazanje (črpalk, ležajev, reduktorjev, motorjev, hidravličnih sistemov, itd.) je dostopna vsem nam. Zato je pomembno, da so vodstvo in ključni nosilci odgovornosti za brezhibno delovanje strojev in naprav ozaveščeni o razsežnosti in učinkovitosti uporabe mazalne tehnike.
V mesecu februarju v podjetju posvečamo veliko pozornosti dvigovanju zavesti o pomembnosti mazanja strojev. Zato vam pri nakupu izdelkov mazalne tehnike, blagovne znamke Pressol nudimo 25% popust na celoten program.
Za lažje in učinkovitejše mazanje vam v nadaljevanju predstavljamo del znižanih izdelkov blagovne znamke Pressol.

Enoročna mazalka Pressol 12 250

Enoročna mazalka Pressol 12 250
Različne mazalke iztisnejo različno količino masti, kar vodi do napak. Priporočljivo je, da se za mazanje v celotnem vzdrževanju uporablja le en tip mazalke. Tudi prevelika oz. nenadzorovana količina maziva lahko škoduje strojnim elementom (npr. ležajem), zato je priporočljivo zapisati optimalno količino in tip masti ob iztisu.

Nasvet: Izračunajte količino masti potrebne za mazanje po posameznih mazalnih mestih in določite časovne intervale za ponovno mazanje.

Redna cena: 42,51€+ DDV
Akcijska cena: 31,90€ + DDV

 

Ročna mazalka Pressol 12 633Ročna mazalka Pressol 12 633
Mazalno mesto polnite s pravo mastjo, saj mazanje z napačno mastjo lahko vodi do nekompatibilnosti različnih masti in prezgodnje odpovedi elementov (npr. ležajev). V izogib težavam, uporabljajte le eno mazalko za en tip masti.

Nasvet: Pri polnenju masti poskrbite za čistost mazalne cevi. Nečistoče lahko povzročijo težave.

Cena: 16,87€ +DDV

Baterijska mazalka Pressol 18 040(1)Baterijska mazalka Pressol 18 040
Nekatera mazalna mesta so zelo težko dostopna. Zato vam predstavljamo baterijsko mazalko Pressol, ki je namenjena za uporabo tudi na težje dostopnih mesti. Mazalko priklopite na mazalni priključek preko 1 meter dolge in zelo fleksibilne cevi.

Nasvet: Uporabna je v okoljih, kjer je veliko mazalnih mest in se zahteva pogosto mazanje. Komplet vsebuje dve 18 V bateriji (z vsako baterijo je mogoče izprazniti dve kartuši masti) in polnilec baterij.

Cena: 159,00€ + DDV

Set mazalnih priključkov(1)Set mazalnih priključkov
Mazalnih priključkov je več vrst z različnimi navoji. Priporočamo nakup seta, saj se s tem izognete iskanju pravega priključka, ko se mudi.

Nasvet: Pred priključitvijo mazalke, priključke očistite umazanije, jih preglejte in po potrebi zamenjajte. Priporočamo uporabo pokrovčke za mazalne priključke.

Cena seta za 70 kos36,40€ + DDV
Cena seta 140 kos59,00€ +DDV
Cena seta 387 kos272,00€ + DDV

Avtomatska mazalka Lubrifixx EVO 120 Pressol(1)Avtomatska mazalka Lubrifixx EVO 120 Pressol
Kljub zaustavitvi stroja, avtomatska mazalka še vedno z mastjo polni mazalno mesto. Pressol mazalka pa omogoča vklop lubriciranja spet takrat, ko zaženete stroj.

Nasvet: Če ugotovite, da vam mazanje z ročno mazalko predstavlja težavo, lahko poskrbite za ustrezno mazanje z avtomatsko mazalko, na kateri programirate čas praznjenja kartuše.

Cena: 22,75€ + DDV

Standardna oljnica 250ml Pressol 05 113Standardna oljnica 250ml Pressol 05 113
Oljnice slabše izdelave so nagnjene k puščanju, ob črpanju olja pa je potrebno več pritiskov na vzvod za kapljico olja, nakar olje odnese 1 meter.

Nasvet: Pressol je eden izmed redkih proizvajalcev, ki še vedno proizvaja oljnice v Nemčiji in so le te po kvaliteti enake tistim izpred 30 let in več.

Cena: 5,00€+ DDV

Za več informacij o Pressolovi ponudbi vas vabimo k ogledu kataloga.

 

Posebna akcijska ponudba je zaključena.