Poskrbite za vaše motorje

S pričetkom pomladi se prične tudi sezona za motoriste. Po nekajmesečnem premoru naj na cesti previdnost ne bo odveč. Pred prvo vožnjo je priporočljivo motor pravilno servisirati in vzdrževati, da bo vaš motor pripravljen na nove podvige.

V nadaljevanju članka podajamo nasvete, ki bodo pripomogli k uspešnem vzdrževanju in posledično delovanju vašega motorja.

Nasveti za pravilno vzdrževanje motorja

1. Menjava olja

Za menjavo olja lahko poskrbite sami ali to delo prepustite serviserju. Tekom uporabe motorja pa je seveda v vaši domeni redno preverjanje nivoja olja. Priporočljiva je uporaba visoko kakovostnih olj, ki jih najdete tudi v naši ponudbi. Na voljo so dvotaktna in štiritaktna olja visokih zmogljivosti, ki zagotavljajo čistejši izpuh, čistost motorja in so primerni za izpostavljanje visokim temperaturam. Uporabljajo se za različne aplikacije, na primer mopede, skuterje, motocikle, osebna vozila kot tudi za motorne žage, kosilnice, itd.

2. Mazanje verige

Med najbolj pomembnimi faktorji za vzdrževanje je skrb za verigo motorja, saj njeno pravilno mazanje močno vpliva na dolgoročno delovanje zobnikov. Verigo je potrebno pri pogosti vožnji mazati pogosto, na približno 700 do 1000 kilometrov. V naši ponudbi lahko najdete odlično polsintetično specialno mazivo za delovanje v ekstremnih pogojih in velikih centrifugalnih silah. Ima izjemno oprijemljivost, saj mast ostane na verigi (ne odleta pod visokimi vrtljaji).

3. Nega in zaščita motorja

Očistite vaš motor in dele motorja s kakovostnimi razmaščevali in drugimi čistili za brezhibno vožnjo z vašim motorjem. Razmaščevalo iz naše ponudbe je univerzalno čistilo v spreju za delovanje v ekstremnih pogojih. Primerno je za čiščenje in vzdrževanje kovinskih površin v industriji, delavnici in doma. Odstranjuje staro zlepljeno olje in mast, kot tudi ostanke tesnil. Več o izdelku preverite na povezavi TUKAJ >>

Za odstranjevanje trdovratnih nečistoč pridejo v poštev čistilni robčki, ki uspešno odstranjujejo nečistoče, kot so olje, masti, barve, črnila in lepila. Namenjeni so za vsesplošno čiščenje delovnega mesta oz. naprav in orodij ter med samo uporabo ne poškodujejo rok. Več o izdelku preverite na povezavi TUKAJ >>

Pri kakršnem koli vzdrževanju motorja je potrebno roke zaščititi s primernimi rokavicami. Na voljo so rokavice za enkratno uporabo ali pa si omislite kvalitetnejše, ki jih boste lahko uporabili tudi drugod v delavnici ali hiši. Preverite ponudbo rokavic na povezavi TUKAJ >>

4. Ustreznost gum

Gume je potrebno menjati v primeru njihove starosti oziroma dotrajanosti in ko se njihova oblika začenja spreminjati.

NE ZAMUDITE NAŠE AKCIJSKE PONUDBE

Ob nakupu olja za motorna kolesa količine 4l ali več podarimo specialno mazivo – sprej za hitro vrteče verige motornih koles.

Olja za motorna kolesa odlikuje več prednosti:

zanesljivo delovanje mokrih sklopk tudi pod največjimi obremenitvami,

odlična zaščita zobniških prenosov – zagotovljeno lahkotno pretikanje,

preprečuje nastajanje kakršnihkoli oblog,

in še mnogo več.

* Akcija velja do 30. aprila 2018

Za pomoč pri ustrezni izbiri olja in ostale opreme se obrnite na naše strokovnjake preko e-maila shop@mm-intercom.si ali preko tel. številke 01/ 29 27 960.