Pripravite kmetijske stroje na pomladno sezono

Kmalu se bo pričela pomlad in s tem sezona košnje, oranja, setve in škropljenje njive ali drugih obdelovalnih površin. S pričetkom novega leta je pravi čas za pripravo in servisiranje vseh kmetijskih strojev, ki po jeseni niso več v vsakdanji uporabi.

Za učinkovito delovanje kmetijskih strojev je potrebno poskrbeti za vzdrževanje strojnih delov kot so jermeni, motorna olja, ojačene verige in ostali pomembni elementi pri delovanju z višjimi obremenitvami.

1. Jermeni za traktorje in druge vrtne stroje

PIX jermene odlikujejo odlične zmogljivosti pri visokih hitrostih in navorih ter zmorejo visoke prenose moči. Odlikuje jih gladek tek.

Vrste traktorskih jermen

V naši bogati ponudbi jermen lahko izbirate med klinastimi ovitimi jermeni, klinastimi rezanimi (ozobljenimi) jermeni in Poly rebrastimi jermeni.

Klinasti oviti jermeni – Z, A, B, C in D

Standardi: BS 3790, DIN 2215, RMA IP 22, ISO 4184, IS 2494, ISO 5289, IS 11038, ISO 3410, ASAE 211.4

Klinasti rezani (ozobljeni) jermeni – AVX, ZX, BX, XPA, XPB, XPC

Standardi: BS 3790, RMA IP 22, ISO 4184, ISO 5291, ISO 5290, ISO 3410, IS 2494, RMA IP 25,ASAE 211.4

Rebrasti Poly jermeni – PL, PK, PJ

Standardi: ISO 9981, 9982, RMA IP 26

Jermeni za kosilnice in ostale vrtne stroje ter merilci napetosti in dolžine jermen

PIX jermeni za vrtne stroje so priljubljeni zaradi njihove ekstremne moči in vzdržljivosti ter ponujajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. So pogosta izbira marsikaterega proizvajalca vrtnih strojev za prvo vgradnjo.

V naši ponudbi najdete tudi analogne in digitalne merilce napetosti jermen in dolžine jermen.

PIX Lawn Master jermeni za vrtne stroje in naprave

Merilci napetosti in dolžine jermen

2. Traktorska STOU in UTTO olja

Izbirajte med PREMIUM olji, ki presegajo zahteve proizvajalcev opreme.

Ponujamo raznovrstna traktorska in motorna olja za vse tipe vozil in delovnih strojev, ki se lahko uporabljajo tako v motorju, transmisiji, hidravliki in mokrih zavorah. Sestavljena so iz visokokakovostnih mineralnih baznih olj in najnovejše kombinacije aditivov.

Univerzalna olja STOU

Transmisijska UTTO olja

3. Ojačane kmetijske verige

Ojačane valjčne verige iz našega prodajnega programa ustrezajo visokim zahtevam kmetijske mehanizacije. Izdelane so v skladu s standardi ISO 606, DIN8187 in DIN 8188. Pakirane so v standardnih dolžinah po 5m (B-evropski standard) in 3,04m (ANSI standard).

Pogonske verige in členi

4. Ročno orodje in mazalna oprema

Profesionalna orodja so izdelana iz specialnih orodnih jekel in posebnih izjemno vzdržljivih termoplastičnih materialov. Namenjena so za profesionalno uporabo pri vzdrževanju v industrijah, avtomehaničnih delavnicah in za zahtevnejše domače mojstre.

Ročno orodje

Bati (macole) za kamen

Klešče

Raglje

Mazalna oprema

Mazalna glava Quick Lock

Tlačilke za mast

Ročne črpalke

5. Dodatni program

V naši ponudbi najdete tudi večnamenske tehnične spreje, pripomočke za osebno nego, rokavice in posebno litijevo kompleksno mast.

Tehnični spreji

Pripomočki za osebno nego

Li kompleksna mast

Rokavice

Za pomoč pri izbiri in uporabi strojnih elementov za kmetijsko mehanizacijo se obrnite na naše strokovnjake preko e-maila prodaja@mm-intercom.si ali preko tel. številke 01/ 29 27 960.