Razrez tesnil po meri

Cenjene stranke obveščamo, da smo v M&M Intercom zagnali proizvodnjo tesnil po meri, ki jih izdelujemo s pomočjo lastnega CNC stroja z natančnostjo do 0,1 mm. 

Širok nabor materialov v naši ponudbi nam omogoča izdelavo tesnil za večino medijev pri različnih pogojih – od najbolj osnovnih, splošnih, do najbolj zahtevnih in nevarnih, ki zahtevajo tesnilni material z najmanjšim prepuščanjem na trgu.

Režemo in obdelujemo medprirobnična tesnila iz različnih materialov:

elastomeri – NBR, SBR, FPM, MVQ, EPDM,

stiskane aramidne plošče,

grafiti,

visoko zmogljivi modificrani tefloni.

Razrez tesnil je možen v standardni obliki, po evropskih ali ameriških standardih, izdelujemo pa tudi kompleksnejše oblike po tehnični skici oz. načrtu stranke.

Zastopamo dva velika proizvajalca tesnilnih materialov

Tesnilni materiali proizvajalcev Garlock in Teadit, katera spadata v sam vrh po kvaliteti in tehnologiji proizvodnje, se ne lepijo na prirobnice in s tem olajšajo demontažo tesnila, kar posledično prinaša prihranek na času in denarju ter zmanjšuje možnost poškodb naležnih površin na prirobnici. Proizvodnja teflonov je izvedena po DuPont-ovi proizvodni metodi HS-10. Ta preprečuje hladni tek in lezenje materiala pod toplotno in tlačno obremenitvijo, ki navadno pestita teflonske materiale.

Podjetje je del konglomerata EnPro Industries Inc in predstavlja enega izmed vodilnih podjetij na področju visoko zmogljivih tesnilnih tehnologij ter spada med specialiste za tesnjenje kritičnih, zahtevnih medijev v vseh vejah industrije.

Garlock zgodba se je pričela že v poznem devetnajstem stoletju, ko je Olin J. Garlock razvil poseben način tesnjena batnice pri parnih strojih. Njegova iznajdljivost in podjetnost sta vodili v ustanovitev podjetja Garlock Sealing Tehnologies, leta 1887 v Palmyri v New Yorku.

Danes je Garlock svetovno priznan proizvajalec visoko zmogljivih tesnilnih izdelkov za industrijo in infrastrukturo. Podjetje izvaja najbolj obsežna testiranja za številne vrste industrij. Razsežnost uporabe Garlock izdelkov je izjemna. Uporabljajo se v mnogih posebnih panogah, npr. v farmaciji, kemični industriji, proizvodnji naftnih derivatov, celuloze in papirja, obdelavi pitne in odpadne vode, proizvodnji električne energije, osnovnih kovin in živil, infrastrukturi, rudarstvu in v mnogih drugih.

Garlock zaposluje več kot 2.000 ljudi in s svojimi proizvodi oskrbuje 75 držav. Ima 13 proizvodnih obratov v ZDA, Kanadi, Evropi, Aziji in Latinski Ameriki, ki skupaj proizvajajo najširšo paleto izdelkov za industrijsko tesnjenje in vzdrževanje plinovodov.

Ime Teadit se je prvič pojavilo v Avstriji Leta 1963, v povezavi s PTFE proizvodi. Ime je pridobilo nadaljnje priznanje, ko je bil Teadit International priključen Teadit Groupu, leta 1989 in se s tem uveljavilo kot globalna blagovna znamka. Tekom zadnjih desetletij je Teadit pridobival vse večjo prepoznavnost na področju tesnjenja kapljevinastih medijev, s poudarkom na tehničnem strokovnem znanju, visoki storitveni ravni in globalni prisotnosti, ter s tem postal eden največjih dobaviteljev tesnilne tehnike za uporabo v najzahtevnejših industrijskih aplikacijah.

Danes ima Teadit Group v lasti več kot 70000 m2 proizvodnih površin, laboratorijev in skladišč, ki so prisotna v Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Aziji.

Distribucija Teadit proizvodov se izvaja v več kot 70-ih državah na petih kontinentih, v industrijah kot so: rafinerije, kemična industrija, farmacija, energetika, in mnoge druge.

Širok spekter tesnilne tehnike obsega izdelke iz ekspandiranega teflona, modificiranega teflona, tesnilne pletenice, brez-azbestne stiskane tesnilne plošče, grafitni tesnilni materiali, kompenzatorji, industrijski tekstili in ostali specialni izdelki.

Razrez tesnil po meri

M&M strokovnjaki so vam na voljo za tehnično pomoč in svetovanje pri doseganju popolnega in zanesljivega tesnjenja v vseh vejah industrije. Pošljite nam tehnično risbo ali povpraševanje s podrobnimi navodili za izdelavo izdelka in podali vam bomo najustreznejšo rešitev za vaše poslovne potrebe.