Tesnjenje mešal

Imate v mešalnih sistemih težave s tesnjenjem?

Kako zagotoviti popolno izolacijo mešalnega medija, preprečiti vdor nezaželenih elementov v posodo, ter izpust vsebine iz posode? Priporočamo tesnila vrhunske kakovosti- specializiranega proizvajalca Lidering.

Kje in kako jih lahko uporabimo?

Mešalne sisteme najpogosteje uporabljamo v kemični in živilski industriji. Prav v teh proizvodnih procesih, igrajo Liderinig tesnila ključno vlogo, pri zagotavljanju odličnega tesnjenja in doseganju visokih standardov.

Ne glede na to, da obstaja veliko različic mešal,  imajo vsa zelo podoben način delovanja. Mešala so montirana na zalogovnikih, cisternah,  v katerih se nahaja več vrst medijev, ki jih med seboj mešajo s pomočjo lopatic. Velikokrat mešajo tudi snovi, pri katerih pride do medsebojne reakcije, ko pridejo v stik, ena z drugo. V takšnih primerih mora biti reakcija snovi izvedena pod natančno nadzorovanimi pogoji – temperaturo, tlakom in atmosfero.

Kompleksnejša Liderinig tesnila z enojnim ali dvojnim tesnjenjem,
zadovoljujejo visoke zahteve predvsem pri reaktorjih, v kemijski in farmacevtski industriji, ko je potrebna  vzpostavitev popolne izolacije mešanega medija.
Med ta kompleksnejša tesnila spadata tudi:

  • model LSC80: izvedba z enojnim tesnjenjem,
  • model LDC80: izvedba z dvojnim tesnjenjem.

Pomembno: Oba modela tesnil imata možnost priklopa hladilno/mazalne tekočine ali priklopa ločilnega medija z nad-tlakom.

Potrebujete tesnila – s povečano odpornostjo na agresivne medije?

V podjetju Lidering, so svojo ponudbo nedavno razširili z nadgradnjo prej omenjenih tesnil, z modelom LSC/LDC 82, kjer so elementi, ki stopajo v stik z mešanim medijem, prevlečeni s posebno snovjo, ki je kemično bolj odporna na agresivne medije kot nerjaveče jeklo.

Tesnilo s prevleko LSC_LDC82

Kaj pa, ko je pogon mešala, montiran na dno posode?

V tem primeru, imamo opravka s konfiguracijo pogon-tesnilo, kjer je tesnilo v neposrednem stiku z mešanim medijem. Pri tem moramo biti pozorni, da se omogoči enostavna izpraznitev in čiščenje posode, ne da bi se delci zaustavili v prostorih tesnila in s tem otežili čiščenje ter potencialno kontaminirali naslednjo saržo.


Priporočamo:

Za rešitev tega izziva imamo v ponudbi Lidering tesnilo; model LSC/LDC83.Tu se primarno tesnilo nahaja zunaj celotnega sklopa tesnila, kar omogoča vzpostavitev higienskih pogojev, ki jih dosežemo s poliranimi in zaobljenimi površinami primarnega tesnila.

S tem, ko je tesnilo pomaknjeno v posodo, pridobimo tudi na prostoru, kjer se nahaja pogon. Posledično je omogočena enostavna montaža in demontaža tesnila.

Vsi omenjeni modeli tesnil so dobavljivi za velikosti gredi od 40 oz. 60mm do 220mm.

Potrebujete tesnila po vaši meri?

Pri M&M Intercom vam s tehnično podkovanim osebjem, hitro priskočimo na pomoč in predlagamo najboljšo rešitev tesnjenja. Možne so tudi individualne prilagoditve vašim željam.

Za vsa tehnična vprašanja in brezplačni strokovni posvet, smo vam vedno na voljo. Pišite nam na: shop@mm-intercom.si