TOCO – specializiran proizvajalec linearne tehnike»Kakovost osvaja stranke, integriteta ustvarja vrednost” … je vodilo blagovne znamke Toco, eno najbolj inovativnih na področju linearne tehnike.

Podjetje Dongguan Toco Transmission Machinery Co., Ltd, ustanovljeno l.2008 z nenehnim razvojem in inovacijami zadovoljuje široke potrebe strank na mednarodnem tržišču. Visoko kvaliteto in preciznost dokazujejo s patentiranimi in certificiranimi izdelki po standardu ISO 9001:2008.

Visoka zanesljivost in vzdržljivost izdelkov – za dolgotrajno delovanje!

Izdelki primerni za delovanje pri visokih hitrostih

Visoka togost in manjša zračnost s prednapetjem!

Proizvodno prodajni program TOCO

KROGLIČNA VRETENA

KROGLIČNA VODILA

LINEARNI MODULI

PODPORNE ENOTE

KROGLIČNE PUŠE IN PRIBOR

ZOBNIKI IN ZOBATE LETVE

Proizvodi so široko uporabljani v mnogih industrijskih panogah

Stroji za avtomatsko kontrolo

Polprevodniška industrija

Splošna strojegradnja

Medicinska oprema

Oprema za solarno energijo

Orodjarstvo

Parkirni sistemi

Oprema za hitrostne vlake in transportna letala

Preverite konkurenčne prednosti TOCO linearnih vodil …

VISOKA TOČNOST POZICIONIRANJA IN PONOVLJIVOSTI

Linearna vodila so kreacija kotalnega gibanja z nizkim koeficientom trenja, razlika med dinamičnim in statičnim trenjem je zelo majhna. Ni lepljenja, niti pri majhnih pomikih.

NIZEK DRSNI UPOR, VISOKA PRECIZNOST ZA DOLGO OBDOBJE

Drsni upor linearnih vodil je le 1/20 do 1/40 upora pri drsnih vodilih. Mažemo s pomočjo masti ali olja, z dovajajem skozi mazalne priključke na vozičku. Tako zmanjšamo kotalni upor in ohranjamo točnost na dolgo obdobje.

VISOKA TOGOST S ŠTIRI-TOČKOVNO NOSILNOSTJO

Optimalna geometrična zasnova omogoča linearnim vodilom prenos obremenitve v vse smeri. Togost je zlahka zagotovljena s povečanjem prednapetja vozičkov ali s povečanjem števila vozičkov na osi.

PRIMERNO ZA DELOVANJE PRI VELIKIH HITROSTIH

Zaradi nizkega faktorja trenja je potrebna pogonska sila veliko manjša kot pri drugih sistemih. Povišanje temperature je minimalno, tudi pri zelo visokih hitrostih pomikov.

ENOSTAVNA MONTAŽA ZAHVALJUJOČ IZMENLJIVOSTI

V primerjavi z drsnimi vodili, kjer je potrebna posebna površinska obdelava, linearna vodila zagotavljajo nizko trenje in visoko preciznost tudi če površina za montažo ni posebej obdelana. Izmenljivost vozičkov je priporočljiva pri kasnejšem vzdrževanju.

… in še karakteristike, ki odlikujejo TOCO kroglična vretena

VISOKA ZANESLJIVOST – ZAGOTOVLJENO DOLGOTRAJNO DELOVANJE!

Stroga kontrolna standardov za vsako stopnjo proizvodnega procesa.

GLADKO DELOVANJE – POTREBNI NAVOR JE LE 30% OBIČAJNEGA!

Visoka učinkovitost krogličnih vreten je naravnost osupljiva v primerjavi s klasičnimi navojnimi vreteni. Pretvorba krožnega gibanja v premočrtno je enostavno.

CIRKULACIJSKA METODA

Uporaba dveh metod cirkulacije (kroženja) kroglic – prva je metoda z povratno cevjo, druga pa obračalni kanal znotraj matice.

VISOKA VZDRŽLJIVOST

Skrbno izbrani materiali, tehnologija izdelave, toplotna obdelava in dolgoletne izkušnje so osnova za izdelavo najbolj vzdržljivih vreten na tržišču.

VISOKA TOGOST IN MANJŠA ZRAČNOST S PREDNAPETJEM!

Z zmanjšanjem zračnosti, se pri običajnih navojnih vretenih močno poveča potrebni vrtilni moment in delovanje ni tekoče. Z zmanjšanim prednapetjem še vedno zagotovimo nizek potrebni vrtilni moment in visoko togost (TOCO za profile navojnic uporablja t.i. gotski lok – slika spodaj).

Želite izvedeti več?

Pogovorite se z našim strokovnjakom na brezplačnem tehničnem posvetu…

Na voljo smo preko emaila shop@mm-intercom.si oz preko telefona 01 29 27 960.