Transportni trakovi Volta Belting za živilsko industrijoVam higiena transportnih trakov otežuje delovne procese? Ste naveličani prepogoste menjave transportnih trakov?

Za potrebe živilske industrije nudimo visokokakovostne transportne trakove proizvajalca Volta Belting Technology.

Volta, z več kot 50 let izkušenj, danes velja za največjega svetovnega proizvajalca transportnih trakov in komponent iz homogenih termoplastičnih elastomerov (TPE). Popolnoma zadostijo zahtevam HACCP in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo trakov. Njihov prodajni asortima obsega osnovne in specialne izvedbe trakov po meri stranke. 

Prednosti trakov Volta Belting za živilsko industrijo

  izdelava po meri stranke,
  visoko odporni na reze in obrabo
,
  ne vsebujejo vložkov ali spojnih elementov
, ki so gojišča bakterij,
 
prodajni program zadosti celotni živilski industriji z različnimi serijami osnovnih trakov:

  • H (homogeni),
  • L (nizkotemperaturni homogeni),
  • M (kovino in rentgensko zaznavni homogeni),

  optimalna izbira, kadar potrebujete vrhunsko higieno.

Različne potrebe. Optimalne rešitve.

> Za brezkompromisno higieno

Za zadovoljitev potreb živilske industrije so bistvene – kvaliteta, higiena, dolga življenjska doba in ustreznost izdelkov.

TRANSPORTNI TRAK Z DODATNO OBLOGO 

Volta Belting izdeluje transportni trak z dodatno oblogo na zgornji, spodnji ali obeh straneh, namenjen za posebne namene, npr. v pekarnah in slaščičarnah, kjer sta potrebni ojačitev izdelka in brezkompromisna higiena.

Za ojačitev blaga je toplotno prevlečeno s tanko plastjo Volta TPE. S tem se zagotovi tesnjenje, ki preprečuje onesnaženje in razslojevanje.

Kot dodaten varnostni ukrep so robovi trakov – lahko so toplotno zatesnjeni ali vgrajeni, za preprečitev obrabljenosti in vdora nesnage. Spodaj navajamo dva primera za različne potrebe živilske industrije.

  • Obloge na spodnji strani trakov  
  • Obloge na zgornji strani trakov

UV-C ODPORNI TRANSPORTNI TRAKOVI

Volta transportni trakovi ne potrebujejo veliko razkuževanja, saj le-to nemalokrat pripomore k kemični razgradnji, ki je pogosta pri modularnih trakovih in trakovih z vložki. Nov protibakterijski proces razkuževanja, kot je izpostavljenost UV-C, prav tako povzroča škodo, pri čemer minimalne razpoke v materialu paradoksalno naredijo trakove bolj nagnjene k patogeni kontaminaciji in zmanjšanju življenjske dobe samega izdelka.

ŠTUDIJA PRIMERA – TESTIRANJE
Transportni trakovi Volta za živilsko industrijo so bili v simuliranem obratovalnem obdobju pet let izpostavljeni strogim UV-C preizkusom pod obsevanjem 0,1 mW * s / cm2 po celotni površini traku. Pri vseh izdelkih tipov L, M in H, je prišlo le do rahlega razbarvanja brez degradacije same površine traku in zmanjšanja prožnosti.

TRAK S POSEBNIMI ARAMIDNIMI VLAKNI ZA VISOKE BREMENITVE

Za aplikacije, kjer so prisotne visoke obremenitve na dolgih in ozkih transportnih trakovih z majhnimi premeri jermenic, so razvili transportni trak s posebnimi aramidnimi vlakni, hermetično obloženimi iz neporoznega homogenega materiala, preizkušenega za trajno delovanje.

TRAK ZA OTEŽENO VZDRŽEVANJE

Za aplikacije, kjer je higiena trakov otežena in je potrebno za ta namen trak sneti iz transportne aplikacije, so razvili Volta Universal Lace in Volta RoundflexTM Lace spojni sistem, združljiv z ‘M’ serijo trakov debeline 2,5 do 5 mm. Sistem ponudimo le takrat, kadar je to edina priporočljiva rešitev zaradi oteženega vzdrževanja transportne aplikacije.

Video predstavitvi Volta trakov za živilsko industrijo:

M&M brezplačni strokovni posvet

Pri M&M Intercom vam s tehnično podkovanim osebjem, izjemno hitro priskočimo na pomoč in predlagamo najboljše rešitve pri pravi izbiri transportnih trakov.

Za vsa tehnična vprašanja in brezplačni strokovni posvet, samo vam vedno na voljo.
Pišite nam na: shop@mm-intercom.si ali nas pokličite preko telefona 01 29 27 960.