Wittenstein planetna gonila

Prednosti planetarnih pogonov tičijo v visoki gostoti moči, velikih prenosnih razmerjih v majhnem prostoru, večih kinematičnih kombinacijah, čisto torzijskih reakcijah in aksialni postavitvi.

Nemški proizvajalec planetnih reduktorjev Wittenstein se uvršča v sam kvalitetni vrh in s svojimi raziskavami, razvojem in proizvodnjo na področju reduktorjev postavlja standarde v industriji.

Planetni reduktorji temeljijo na epicikličnem prenosu moči, kar pomeni, da se prenos moči vrši preko enega ali večih zunanjih zobnikov, ki se vrtijo preko centralnega zobnika (sonce). Tipično so planetni zobniki montirani na premično roko, ki se lahko tudi sama vrti okoli osrednjega zobnika. Sistem vsebuje tudi zunanji obroč, ki se vrti okoli zunanjih planetnih zobnikov. Planetna gonila lahko sestojijo tudi iz več setov planetnih sklopov, kar rezultira v večjih razmerjih prenosov moči, večjemu razmerju navora proti teži in bolj fleksibilnih konfiguracijah.

Več tipov planetnih gonil Wittenstein

Alpheno planetni reduktorji

Alpheno je prava izbira reduktorja za izredno zahtevne aplikacije, kjer posamezne zahteve presegajo zmogljivosti standardnega ranga reduktorjev. Gostota moči Alpheno razreda je dvignjena do 140% glede na razred SP+ in tako presega vso ponudbo na trgu.

TP+ / TP+-High torque planetni reduktor

Je standardna verzija planetnih gonil razvita za visoko dinamične aplikacije. Odlikujeta jo velika točnost in pa s prostorom varčna oblika. Obstajata dve varianti reduktorjev: standardna verzija MF in High torque verzija MA (višji navori).

Dodatne možnosti (senzorji, povečane IP zaščite – pralno okolje, mast primerna za prehrambeno industrijo)

SP+ / SP+ high speed planetno gonilo

Serija namenjena cikličnim aplikacijam, obratni smeri vrtenja in dinamičnim aplikacijam z visoko točnostjo. MF serija je standardna, medtem ko je MC verzija “high speed” in je skonstruirana za dolge cikle (>60%), visoke nominalne hitrosti in temperaturno občutljive aplikacije.

Več možnosti reduktorja glede na okolje uporabe ( ATEX reduktor za eksplozivno okolje, pralno okolje, prehrambeno okolje)

LP+ / LPB+ Value line – planetna gonila

Seriji gonil zagotavljata zanesljivost in agilnost pri montaži, saj ju je moč montirati v kateremkoli položaju. Ključne prednosti so delovna učinkovitost, ne potrebujejo vzdrževanja in so cenovno zelo ugodna. Gostota moči je visoka, ob zvišanju navorov dosega 12%, njihova učinkovitost pa znaša 95% pri polni obremenitvi.

Alphira serija planetnih reduktorjev

Alphira je idealna zobniška glava za enostavne servo aplikacije. Zanesljiv in fleksibilen Alphira reduktor za servo motorje združuje preciznost in visoke navore. Podjetje Wittenstein je izumitelj tega novega razreda gonil s številnimi odlikami. Zaznamuje ga nizka cena in teža ter visoka stopnja učinkovitosti (celo več kot 97%). Reduktor lahko poganja celo najmanjši elektromotor.

Dobavimo tudi

Iz Wittenstein ranga reduktorjev pa vam lahko dobavimo tudi kotna gonila oz. kotni reduktor Wittenstein V-DRIVE, TK+/TPK+, SK+ / SPK+, HG+, LK+ /LPK+.

Za več informacij smo vam na voljo preko email naslova prodaja@mm-intercom.si.