Center slovenskih železnic na Ptuju je postal referenčni center za najtežje vzdrževalne posege

Slovenske železnice_banner

Dvig produktivnosti s kvalitetnim in varno opravljenim delom.

Delavnice slovenskih železnic na Ptuju so po uničujočem požaru februarja 2014, ko so čez noč ostali brez delovnih sredstev in prostorov za obnavljanje kolesnih dvojic, iskale moderne rešitve za dvig produktivnosti in kvalitetno ter varno opravljeno delo.

Vodstvo centra slovenskih železnic na Ptuju je s tehnologi pripravilo idejno študijo razvoja s pripadajočimi tehnološkimi rešitvami, na podlagi katere so Slovenske železnice kasneje iskale dobavitelja ustrezne opreme. Po pregledu stanja smo v našem podjetju pripravili rešitve o potrebnih orodjih, ki zaradi svojih tehničnih lahnosti omogočajo visoke časovne prihranke in dvig varnosti pri delu za najtežja dela.

Letos februarja smo v skladu z dogovorom s Slovenskim železnicam pripravili številne rešitve za dvig produktivnosti in dobavili ter montirali spodnja orodja.

Mobilno orodje za snemanje železniških koles
Hidravlični snemalec HXPM se uporablja za snemanje železniških koles s kolesnih dvojic v kombinaciji z induktivnim grelcem ali visokotlačno črpalko. Napravo poganja tri-fazni hidravlični agregat in vse funkcije snemalca HXPM so gnane s hidravličnim pogonom. Višino osi snemanja tako nastavljamo s hidravliko, enako čeljusti snemalca odpira in zapira hidravlika. Glavni cilinder snemalca je enostranski s hodom 270 mm in nastavljivo silo snemanja do 100 ton. Največji razpon čeljusti je 1500 milimetrov. Celoten snemalec je na kolesih in je namenjen uporabi na več različnih lokacijah.


Mobilno orodje za montažo in demontažo železniških ležajev

Hidravlična naprava BPP se uporablja za montažo in demontažo železniških ležajev v kombinaciji z visokotlačno črpalko UHAP. Napravo poganja eno-fazni hidravlični agregat, vse funkcije snemalca so gnane s hidravliko. Višino osi snemanja nastavljamo s hidravliko. Pri montaži ali demontaži ležajev uporabljamo adapterje, kateri se razlikujejo glede na tip ležaja in gred. Silo snemanja lahko nastavljamo do 100 ton, silo montaže ležajev pa do 68 ton. Maksimalen hod delovnega cilindra je 398 mm, naprava je na kolesih in je namenjena uporabi na različnih lokacijah.


Grelno orodje za enostavno montažo in demontažo strojnih delov
Grelna enota MF Quick heater 44kW se v kombinaciji s fleksibilnimi induktorji (kabli) uporablja za segrevanje strojnih delov v namen lažje montaže in demontaže. Možno je segrevanje do 300˚C. Induktor v obliki kablov se ovije okoli segrevanca, kjer jih fiksiramo s pomočjo magnetnih držal. Z grelno enoto lahko segrevamo jermenice, ležaje, verižnike, puše na dva načina. Segrevanje lahko poteka v časovnem načinu ali temperaturnem načinu. V časovnem načinu lahko uporabnik definira čas segrevanja segrevanca. Po preteku določenega časovnega intervala se grelec samodejno izklopi. V temperaturnem načinu pa uporabnik določi končno temperaturo segretja. Na segrevanec se položi magnetno temperaturno tipalo in grelec segreje segrevanec do vnaprej določene temperature.


Orodje za vbrizgavanje ojla med gredi
Visokotlačna črpalka UHAP deluje na pnevmatski pogon in zagotavlja hidravlične pritiske do 3.000 bar-ov za vbrizgavanje olja med gred in strojni element za lažjo demontažo.

ZANIMIVOST

Center slovenskih železnic Ptuj nudi storitve montaže in demontaže strojnih elementov z njihovo opremo vsem slovenskim podjetjem, ki zaradi pomanjkanja izšolanih vzdrževalcev in opreme tega ne morejo storiti sami.

Za dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na prodaja@mm-intercom.si