Najboljše kompresorsko olje je Addinol VDL

13/10/2014

Svetovni avstrijski proizvajalec visokotlačnih batnih kompresorskih sistemov (za zrak, naravni plin in industrijske pline) Leobersdorfer Maschinenfabrik (LMF) je opravil obsežna testiranja kompresorskih olj. Kompresorski sistemi proizvajalca LMF se uporabljajo v industriji, za pridobivanje in distribucijo naravnega plina in mobilni kompresorji za testiranje cevovodov. Naj omenimo še, da podjetje LMF proizvaja kompresorske sisteme izjemne moči do 6200kW in do tlaka 700 bar.
Ključen namen testiranj je bil izdaja liste odobrenih dobaviteljev kompresorskih olj za njihove kompresorske sisteme ter izdaja priporočila svojim kupcem za najboljše kompresorsko olje. LMF je po dolgotrajnih testiranjih objavil rezultate testiranj in izdal listo odobrenih kompresorskih olj. V svojem tiskovnem poročilu je LMF zapisal, da so le trije proizvajalci zadovoljili njihove kriterije. Daleč najboljše olje za visokozmogljive kompresorske sisteme pa so prav kompresorska olja VDL nemškega proizvajalca Addinol. Po mnenju LMF imajo kompresorska olja Addinol VDL 46,68, 100, 150 izrazite najboljše rezultate zaradi:

  • visoke sposobnost nepenjenja kompresorskega olja
  • enkratne sposobnost zračne separacije in izločanja kondenzirane vode
  • izredno nizke izgube zaradi izhlapevanja
  • najvišjega nivoja čistoče komponent (brez usedlin in ogljikovih ostankov)

3ba91bee77(1)

Zaradi visoke kvalitete kompresorskega olja VDL proizvajalva Addinol, so intervali menjave olja veliko daljši od cenovno konkurenčnih proizvajalcev. To pa pomeni tudi veliko manj vzdrževanja in hkrati največjo stopnjo zanesljivosti opreme.

Spodaj si lahko ogledate številna področja uporabe in delovanja raznovrstnih olj različnih proizvajalcev:

Motorna olja za osebna vozila

Motorna olja za komercialni promet

Maziva za industrijo

Motorna olja za starodobnike
Addinol se zaveda dejstva, da stara vozila niso kompatibilna z novimi motornimi olji. Zato Addinol proizvaja maziva (motorna olja, olja za reduktorje) posebej za starejša vozila.

motorna-olja-starejsi-avtomobili

Slika 2: Motorno olje in reduktorsko olje za starejše avtomobile in motorna kolesa

Za več informacij o izdelku in načinih uporabe kontaktirajte našo tehnično ekipo.