LIDERING
Proizvajalec mehanskih tesnil za najzahtevnejše aplikacije tako v prvovgradnji (OEM) kot za nadomestitev obrabljenega tesnila v strojih (MRO).
Tesnila LIDERING se uporabljajo v črpalkah, mešalcih in ostalih strojnih sistemih, kjer tesnjenje igra pomembno vlogo pri zagotavljanju najvišje varnosti in učinkovitosti v proizvodnem procesu. Uporabljajo se v živilski, farmacevtski in kemični industriji, pomorstvu, čistilnih napravah itd.
Podjetje Lidering se ponaša z največjim asortimentom različnih tesnil, ki se pojavljajo v obliki posameznih tesnilnih elementov ali samostojnih sklopov t.i. kartuša. Prednost slednje je enostavnejša montaža.

Podjetje LIDERING je del konglomerata podjetij EPI INDUSTRIES, s sedežem v Barceloni. Ustanovljeno je bilo leta 1975 kot distribucijsko podjetje na področju tesnil za španski trg. Leta 1985 so s pomočjo izkušenj, nabranih s prodajo mehanskih tesnil, pričeli z lastnim razvojem in izdelavo lastnih tesnil. Danes se ponašajo z lastno moderno in fleksibilno proizvodnjo v Tarragoni (Španija), širok nabor mehanskih tesnil pa dopolnjujejo tudi s sodelovanjem s proizvajalci v Evropi, Indiji in na Kitajskem.