Zastopane blagovne znamke

Prvorazredni proizvodi svetovno znanih proizvajalcev zagotavljajo brezhibno zadovoljstvo!

Posebno pozornost posvečamo izbiri kakovostnih izdelkov z naprednimi tehnološkimi rešitvami. Blagovne znamke, ki so del našega prodajnega portfelja, ustrezajo standardom visoke kvalitete, zanesljivosti in varnosti.

Naš celoten prodajni asortiment vključuje več kot 80 različnih blagovnih znamk za vse namene vzdrževanja strojev, opreme in naprav za najrazličnejše vrste industrij. Z dolgoletnim obstojem in kvalitetnim delom smo postali ekskluzivni zastopniki za več kot 30 različnih blagovnih znamk prvorazrednih proizvodov svetovno znanih proizvajalcev. Z raznolikostjo programa, neposredno iz zaloge, si prizadevamo za najpopolnejšo “just in time” oskrbo podjetij za vse namene strojnega vzdrževanja.

Zastopamo:

ADDINOL
Vse se je začelo leta 1936, ko je bil v mestu Krumpa ustanovljen obraz za mineralno olje Lützkendorf. Razvili so eno izmed največjih rafinerij za proizvodnjo goriva in maziv v Nemčiji. Visoko zmogljiva maziva iz mineralnega olja obrata Lützkendorf, kot je motorno olje “ADDINOL Super”, je postal sinonim za kakovost in napredek. ADDINOL – “Additive in Oil” – je bila ena najbolj znanih blagovnih znamk v GDR. Po združitvi obeh Nemčij je družba spremenila svoje ime v ADDINOL. V letu 2000 je ADDINOL Lube Oil GmbH preselil svoj sedež na Leuna / Saška-Anhalt. Od tam dobabljajo v vse evropske države, kot tudi Rusiji in Ameriki, na Kitajsko in v Avstralijo. ADDINOL je z visoko zmogljivimi mazivi danes prisoten v več kot 90 državah.

BANDO
Bando je japonska zgodba o uspehu, katere začetki segajo v leto 1906. Podjetje je začelo s proizvodnjo bombažnih pogonskih jermenov, danes pa njihov prodajni program obsega predvsem ponudbo pogonskih jermenov in sistemov, transportni trakovi in sistemi, precizni multimedijski deli, plastične folije in listi, izdelki iz hibridne gume, bancollan izdelki in optoelektronski in električni materiali.

Ime Bando je v aziji postalo sinonim za izdelke prve kategorije in najboljšo storitev. Odlikujejo se po kvaliteti, odličnih lastnostih in najnovejši tehnologiji izdelave. S stalnimi vlaganji v razvoj in širitev proizvodnje so danes s 14 podjetji prisotni v Evropi, Severni Ameriki in Aziji. Ta podjetja tvorijo trdno podlago za njihovo zmožnost prodaje izdelkov povsod po svetu, s katerimi izpolnijo potrebe industrijskih proizvajalcev.

Iz njihovrga nabora izdelkov tržimo klinaste, zobate in rebraste pogonske jermene.

Za ogled predstavitvenega filma podjetja kliknite TUKAJ.

BEGA BETEX

Podjetje Bega je proizvajalec in distributer posebnih orodij za varne in stroškovno učinkovite rešitve za vzdrževanje in proizvodnjo. Širok prodajni program obsega izdelke izvrstne kvalitete za montažo in demontažo ležajev in pogonskih sklopov. Bega indukcijski grelci in hidravlične črpalke -sinonim za kvaliteto, enostavno uporabo in energijsko učinkovitost- so nepogrešljiva orodja pri montaži in demontaži ležajev. Njihova orodja se uporabljajo v strojegradnji in različnih vrstah industrije: jeklarski, papirni, kemični, avtomobilski, rudarstva, vetrnih turbin, železniškega prometa in mnogih drugih.

Obiščite spletno stran

CENTROPLAST
Centroplast je zanesljiv in kompetenten parter z več kot 50 let izkušenj na podroju proizvodnje in obdelave inženirskih plastik. Če iščete visoko kakovostne pol končane idelke, po meri razrezane izdelke ali celotno izdelavo sestavnih delov iz inženirske plastike ima Centroplast prava znanja in kompetence za vaše potrebe. Plastike se delijo po njihovi sestavi na tri skupine: termoplaste, duroplaste in elasomere. Pri Centroplastu so se specializirali za proizvodnjo in obdelavo termoplastik, ki so primerne za preprosto oblikovanje, vlivanje in recikliranje.

DESCH
DESCH Antriebstechnik GmbH & Co. KG je mednarodno srednje veliko podjetje s stoletno tradicijo. Začetki segajo v leto 1906 ko je g. Heinrich Desch s še nekaj sodelavci ustanovil delavnico za popravilo parnih strojev. Kasneje so svojo dejavnost razširili še z montažo pogonskih enot in sistemi za distribucijo transmisije. Razvoj podjetja je bil tako vse bolj povezan s komponentami za prenos moči. Dandanes se podjetje ukvarja z razvojem in proizvodnjo planetnih reduktorjev, reduktorjev posebnih izvedb, pogonov za preše, sklopk in drugih komponent za prenos moči v sodobni strojegradnji. Poleg tega so znani tudi po svojih inovativnih rešitvah za projekte po naročilu.

Tehnično znanje, servis, tehnološko dovršena testna oprema in v kvaliteto usmerjena proizvodnja, postavljajo Desch v ospredje med izdelovalci transmisijske opreme in komponent v Evropi. Cilj podjetja je ostati vodilni evropski proizvajalec na področju opreme in komponent za transmisijo moči, kar jim omogoča visoka raven tehničnega znanja, sodobna strojna oprema in inovativni potencial zaposlenih.

DICHTA
Dichta razvija, proizvaja in trži tesnila za osi in gredi najvišje možne kvalitete. S 30 letnimi izkušnjami, široko distribucijsko mrežo na vseh kontinentih, podprto z visoko usposobljenim tehničnim osebjem, zagotavlja kupcem najboljšo možno oskrbo in pomoč.

Proizvodni obseg zajema radialna eno ali dvorobna tesnila, aksialna V tesnila z različnimi profili, posnemalce s kovinskimi vložki ali brez, ter posebne izvedbe tesnil in tesnila po naročilu.

ELECTROPRECIZIA
Podjetje, ustanovljeno leta 1936 kot delniška družba, ELECTROPRECIZIA S.A. je najpomembnejši romunski proizvajalec elektro-motorjev. Prav tako so glavni romunski proizvajalec električne in elektronske opreme za vse vrste vozil, ki se proizvajajo v Romuniji. Uspešno sodelujejo z Dacia-Renault, Daewoo in drugimi proizvajalci. Za njih proizvajajo dele za osebne avtomobile, avtobuse, tovornjake in traktorje.

ELESA GANTER
Podjetje Elesa+Ganter je združeno podjetje dveh največjih svetovnih proizvajalcev standardnih strojnih elementov, Elesa s.p.a (Milano, Italija) in Otto Ganter GmbH (Furtwagen, Nemčija). Elesa Ganter nudi najširši prodajni program unikatno oblikovanih standardnih strojnih elementov potrebnih za izdelavo strojev. Podjetje oblikujeta odlična dobavljivost iz zaloge in sposobnost hitre izdelave nestandardnih ročic, nog strojev, podajalnih koles, števcev in podobno.

Izredno zanimive pa so tudi objemke s pomočjo katerih lahko izdelamo različne nastavljive nosilce fotocelic, tiskalnih glav, senzorjev, itd. Proizvajalec Elesa Ganter je znan tudi po svojih vpenjalih, saj izdelujejo izredno široko paleto pnevmatskih in mehanskih vpenjal (dobavljiva so horizontalna in vertikalna vpenjala, vpenjala z ročico ter vpenjala na zaklep).

Standardni proizvodni program Elese Ganter obsega vse vrste nastavljivih ročic, kolesa za obdelovalne stroje, nastavljive gumbe, ročice za viličarje, mehanske števce, zglobne glave pnevmatskih in hidravličnih cilindrov, noge za linije in stroje, tečaje vrat strojev, oljekaze, vpenjala, nastavljiva stojala..

FAG

FAG velja za pionirja na področju ležajne tehnike. Začetki delovanja segajo v leto 1883 ko je g. Fischer izumil stroj za brušenje ležajnih kroglic, s katerim je bilo mogoče zagotoviti popolno okroglost. FAG je član skupine Schaeffler (INA-FAG-LUK), znan kot eden vodilnih proizvajalcev z najširšo ponudbo kotalnih ležajev za strojegradnjo, avtomobilsko, letalsko in vetrno industrijo. Na žejo distributerja, podjetje nudi izčrpno tehnično pomoč pri vzdrževanju, diagnostiki, montaži ležajev in celih sistemov.

INA

Podjetje INA je del lastništva skupine Schaeffler (INA-FAG-LUK). Skupina je inovativen proizvajalec, ki razvija in izdeluje najpreciznejše strojne komponente za več kot 60 različnih vrst industrije. Družinsko podjetje se je s svojo inovativnostjo uspelo prebiti na svetovni trg in tako postati pojem kvalitete v več kot 50ih državah sveta. Globalna prisotnost in tehnična strokovnost podjetju omogočata visoko odzivnost in s tem učinkovito oskrbo strank, kjerkoli in kadarkoli.

Podjetje INA je bilo ustanovljeno leta 1946 in sodi medi najpomembnejše svetovne proizvajalce ležajne tehnike. Skozi trdo delo in dolgoletne izkušnje Inino obširno ponudbo ležajev danes dopolnjuje širok segment linearne tehnike, razvoj avtomobilskih komponent, letalske industrije in evropskega vesoljskega programa. Na področju splošne industrije podjetje z več kot 250.000 izdelki dosega 60% celotne prodaje. To so predvsem ležajne enote z ležaji, iglični ležaji, aksialni ležaji, tirne in ostale kotalke, vretena, matice, linearna vodila, vozički itd. Na področju avtomobilske industrije ima INA vse pomembnejšo vlogo. Dandanes ima že skoraj vsak osebni avtomobil vgrajen inin menjalni sistem. Tehnološko dovršene komponente zagotavljajo boljše delovanje, manjšo porabo goriva, manj izpustov in s tem pripomorejo k večjem udobju vožnje. S težnjo po razvoju naprednih tehnologij INA strmi k doseganju odličnosti in vse večji prepoznavnosti.

FENNER DRIVES

Fenner Drives je vodilno svetovno podjetje za projektiranje in proizvodnjo proizvodov za prenos moči, prenos gibanja in transportnih aplikacij. Zaposlujejo več kot 200 ljudi in imajo ISO 9001 certificirane proizvodnje v Manheim in Wilmington. Ponašajo se z bogatimi izkušnjami na področju proizvodnje, močnim tehničnim znanjem in komercialno uspešnostjo. Fenner Drives je del skupine Fenner PLC. Z več kot 4.500 zaposlenimi je Fenner PLC med vodilnimi svetovnimi ponudniki lokalno prirejenih inženirskih rešitev.

GARLOCK
V poznem devetnajstem stoletju je Olin J. Garlock razvil poseben način tesnjena batnice v industrijskih parnih strojih. Njegova iznajdljivost in podjetnost sta vodili v ustanovitev podjetja Garlock Sealing Tehnologies, leta 1887 v Palmyri v New Yorku.

Danes je Garlock priznano vodilno podjetje v mednarodnem merilu visoko zmogljivih tesnilnih izdelkov za industrijo in infrastrukturo. je vodilno v tesnilni industriji in je temelj družbe EnPro Industries. Podjetje izvaja najbolj obsežna testiranja za številne vrste industrij. Razsežnost uporabe GARLOCKovih izdelkov je izjemna. Uporabljajo se v mnogih posebnih panogah, vključno v farmaciji in kemični industriji, proizvodnji naftnih derivatov, celuloze in papirja, obdelavi pitne in odpadne vode, proizvodnji električne energije, osnovnih kovin in živil, infrastrukturi, rudarstvu in v mnogih drugih.

Garlock zaposluje več kot 2.000 ljudi in oskrbuje 75 držav. Ima 13 proizvodnih obratov v ZDA, Kanadi, Evropi, Aziji in Latinski Ameriki, ki skupaj proizvajajo najširšo paleto izdelkov za industrijsko tesnjenje in vzdrževanje plinovodov.

Obiščite spletno stran

HIWIN

Naziv podjetja HIWIN izhaja iz besede »HI-tech« (visoka tehnologija ) in »WINner« (zmagovalec). Pomen imena podjetja pomeni “Z nami ste zmagovalec na področju visoke tehnologije”. Z vgradnjo HIWINovih komponent ste si zagotovili najvišjo stopnjo kvalitete in tehnologije.

Ustanovitev podjetja sega v leto 1975, ko je bila v Nemčiji ustanovljena tovarna za proizvodnjo krogličnih navojnih vreten za potrebe evropskega trga. Hitro rastoče potrebe po tovrstnih izdelkih v Evropi in Aziji so narekovale izgradnjo novih proizvodnih obratov v Taichungu na Tajvanu. Leta 1989 sta se podjetji združili v korporacijo HIWIN Technologies. Z združenim kapitalom je korporacija močno razširila proizvodne kapacitete na Tajskem. Poseben poudarek je bil na zasnovi infrastrukture, ki še danes omogoča izdelavo enih najpreciznejših krogličnih vreten na svetu. Od takrat ima HIWIN šest proizvodnih obratov na Tajvanu in dva v Nemčiji. V Nemčiji je tudi močan razvojno raziskovalni center.

Podjetje je trenutno eno vodilnih podjetij v proizvodnji krogličnih vreten v Evropi in Aziji. S svojimi izdelki oskrbujejo najrazličnejše veje industrije, od strojegradnje, medicinske opreme vse do avtomobilske industrije.

HUTCHINSON
Podjetje Hutchinson Belt Drive Systems je bilo ustanovljeno leta 1962 v Joué-lès-Tours v Franciji in je trenutno del Hutchinson Group. Podjetje je leta 1965 predstavilo prva rebrasta jermena za industrijo in belo tehniko. Dobrih 20 let pozneje so prvi predstavili rebrasti jermen za avtomobilsko industrijo. Trenutno so globalno priznani kot specialisti na področju jermenskih pogonov.

Hutchinson Belt Drive Systems razvija in proizvaja popolne prenosne sisteme, ki vključujejo rebraste jermena, linearne napenjalce, plastične jermenice in valje, svojo paleto izdelkov dopolnjujejo s klasičnimi klinastimi jermeni in zobatimi jermeni.

Obiščite spletno stran

Japonsko podjetje JNS je specializiran proizvajalec igličnih ležajev. Svoje kvalitetne proizvode ponuja že od leta 1964, z ustanovitvijo v mestu Osaka. Njihov prodajni asortima vključuje široko paleto ležajev iz nerjavnega jekla, vključno s podpornimi kotalkami. Vzpostavili so sistem quality management za neprestano izboljševanje kakovosti, izboljšali proizvodne zmogljivosti in vzpostavili velikoserijsko proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov. Svoje kupce oskrbujejo s hitro dobavo izdelkov po vsem svetu. S široko prodajno mrežo, ki sega v več kot 50 držav – po Evropi, Aziji, Oceaniji, Bližnjem vzhodu, Afriki in S in J Amerika- dokazujejo kvaliteto svojih proizvodov in storitev.

KASTAS
Kastas je vodilni proizvajalec tehnološko naprednih hidravličnih tesnil in tesnil za posebne aplikacije. Prednost podjetja predstavlja lasten razvojni center za napredne materiale, kjer razvijajo visokotehnološka tesnila glede na namembnosti in želje strank za različne vrste industrij (kmetijstvo, gradbeništvo, rudarstvo, skladiščno logistiko, itd.)
Svojo prisotnost z inovativnimi izdelki potrjujejo tudi z velikim deležem prodaje v prvi vgradnji in nadomestnimi deli. Prodajni program podjetja zajema hidravlična in pnevmatska tesnila batnic in batov, posnemala, statična tesnila, dinamična tesnila in vodilne obroče.
Lastno strokovno znanje in prilagodljiva poslovna kultura z rešitvami po meri stranke, prispeva k vedno večji konkurenčnosti podjetja.

Spletna stran proizvajalca

KUKKO
KUKKO je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev ekstrakcijskih orodij vseh vrst za uporabo v trgovini in industriji. Sedež podjetja je od leta 1936 v Remscheid-Hasten. Že 4 generacije je KUKKO neodvisno družinsko podjetje z nadpovprečnim dobičkom. Podjetje KUKKO je že od samega začetka specializirano za razvoj in proizvodnjo ekstrakcijskih orodij za nedestruktivno demontažo zobnikov, ležajev, krogličnih ležajev in podobnih sestavnih delov na vseh tehnoloških področjih. Proizvodne linije, ekstrakcijska orodja in orodje za demontažo do današnjega dne predstavljajo osnovno dejavnost skupine KUKKO. Številni nemški in tuji patenti in registrirani modeli pričajo o uspešnem, intenzivnem in nenehnem delu na področju razvoja

LIV KOLESA
LIV KOLESA d.o.o. je podjetje s 120 zaposlenimi s sedežem v Postojni in letnim obsegom prodaje 10 milijonov EUR. Proizvodni program družbe obsega: transportna kolesa, samokolnice in tehnične proizvode. S svojimi izdelki so prisotni v 25 državah. Podjetje posluje skladno z zahtevami mednarodnih standardov ISO 9001 in ISO 14001. Njihov najpomembnejši program predstavljajo transportna kolesa. Imajo preko 1600 različnih kombinacij koles in vsa se vrtijo v zadovoljstvo milijonov zvestih uporabnikov po vsem svetu.

LOCTITE
Blagovna znamka Loctite, je od leta 1997 naprej del portfelja podjetja Henkel in slovi po odlični kakovosti svojih lepil, tesnil in maziv za industrijsko in široko potrošnjo.

Za še boljše sodelovanje s strankami je Henkel ustanovil podružnico Henkel Technologies. Le-ta zajema tri področja:

 • Loctite tehnična lepila,
 • industrijska lepila in tesnila,
 • površinska obdelava.

Široka paleta Loctite izdelkov ponuja rešitve za industrijsko proizvodnjo in vzdrževanje vozil. Ponudba zajema tehnična lepila, maziva, ločilna sredstva, čistilna sredstva in pripomočke za natančno doziranje ter nanos. Uporabljajo se na zelo različnih področjih, kot je npr. področje elektronike, automobilizma, letalstva, biomedicine, pa tudi v številnih proizvodnih vejah industrije.

MEGADYNE
Italijansko podjetje Megadyne je začelo s proizvodnjo jermen že leta 1957. Njihov prvi proizvod je bil ploščati pogonski jermen. Proizvodni program so hitro širili. Z nakupom Dayco in Pirelli proizvodnih obratov in vse večjega povpraševanja po zobatih poliuretanskih (PU) jermenih so zagnali tudi proizvodnjo le-teh. Dandanes je Megadyne eno izmed vodilnih podjetij na področju industrijskih jermen v Evropi, saj ponuja kompleten program visoko kakovostnih jermenov, ki ga potrebuje industrija na enem mestu. Široko ponudbo jermenov dopolnjuje program  jermenic, vpenjalnih plošč, časovnih barov in več drugih komplementarnih izdelkov. Z veliko mero flexibilnosti, se je podjetje sposobno prilagoditi specifičnim potrebam kupcev in ugoditi še tako zahtevnim željam.

MOTOVARIO
Motovario je italijanski proizvajalec zobniških gonil. Veliko stopnjo inovativnosti je opaziti v vsakem njihovem izdelku. Od enkratne rešitve za znižanje temperature pri polžastih gonilih serije NMRV, aluminijastih ohišjih za znižanje teže do Smart Box serije, ki omogoča modulno sestavljanje.

Ponudbo sestavljajo reduktorji Smart Box s soosnima gredema serije H, mimobežnimi gredmi serije B, vzporednimi gredmi serije S in reduktorji s polžem NMRV in NRV.

MOVEX

Movex je Italijanski proizvajalec transportnih verig, modularnih trakov in opreme za transportne linije. Proizvodni program temelji na bogatem izboru artiklov za transportne linije v najrazličnejših vejah industrije, od prehranske, polnilnih linij za pijače do avtomobilske. Iz njihovega programa lahko izbirate med verigami in vodili za transportne linije, modularnimi trakovi, pogonskimi in vodilnimi elementi, opremo za transportne linije (zaščitne ograje, podnožja linij, nivelirne noge, itd.).

NACHI
Nachi-Fujikoshi je bilo ustanovljeno leta 1928 v Toyami na Japonskem. S časom je podjetje preraslo v korporacijo s široko paleto izdelkov za strojegradnjo, izdelavo komponent za avtomobilsko industrijo, energetiko in infrastrukturo. Skladno s potrebami trga in z željo po širitvi je leta 1967 ustanovilo Nachi-Europe v Nemčiji in s tem prodrlo na Evropski trg, kasneje pa tudi ameriški in na preostale celine. Učinkovitost poslovanja in konsistenca delovnih procesov med celinami, podjetju omogočata oskrbo svetovnih potreb trga po ležajih, rezilnega orodja, hidravliki, robotiki in posebnih jekl.

North Sea Lubricants B.V. je pomembna neodvisna blagovna znamka mazalnih olj in globalni nizozemski igralec. S ključnimi interesnimi partnerji industrije maziv, North Sea Lubricants ponuja celovit izbor evropskih visoko kakovostnih maziv za današnje vedno razvijajoče se trge.

North Sea Lubricants proizvaja svojo polno paleto produktov v izpopolnjenem ISO 9001: 2008 obratu za mešanje maziv na Nizozemskem. Obrat se nahaja blizu mesta Rotterdam, kar jim zaradi izjemne logistične lokacije omogoča distribucijo produktov kamorkoli na svetu. Izvrstna lega mešalnega obrata maziv jim omogoča pridobitev najbolj kvalitetnih olj uporabljenih za osnove in dodatke pod najboljšimi pogoji.

Mešalni obrat North Sea Lubricants vsebuje proizvodne objekte, mešalne rezervoarje, skladišča, pisarne, laboratorij za kontrolo kvalitete in oddelek tehnično/raziskovalni razvoj. Obrat ima tudi svoj pomol, ki omogoča zasidranje morskega plovila do 7.500 mT za dobavo visoko kakovostnih deviških baznih olj.

Paleta izdelkov Severnem morju maziva je razvita in izdelana z uporabo visokokakovostnih baznih olj in dodatkov, ki izhajajo iz vrhunskih maziv, ki ustrezajo najnovejšim standardom proizvajalcev originalne opreme (Original Equipment Manufacturers). Različni izdelki so bili tudi uradno odobreni s strani OEM, kot so Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, MAN, VOLVO itd…

North Sea Lubricants  želi zagotoviti evropsko raven kakovosti in storitev po vsem svetu, tako da izberete izkušene in visoko motivirane lokalne distributerje, ki zagotavljajo najboljšo lokalno storitev.

NTN-SNR

NTN-SNR ROULEMENTS je del tretje največje skupine proizvajalcev ležajev na svetu in je glavna sila kot oblikovalec, razvijalec in proizvajalec. Družbi NTN in SNR sta združili svoje moči, da skupaj postanejo močnejši in izboljšajo svoj položaj v svetovnem merilu. Skupina NTN-SNR je zelo dejavna v avtomobilskem, industrijskem in aeronavtičnem sektorju. V vseh teh sektorjih izpolnjuje pričakovanja globalnega trga in se osredotoča na poslovne segmente svojih strank.

NTN-SNR ponuja vrhunske tehnične izdelke, zagotavlja strokovne rešitve in si prizadeva izpolniti tehnološke zahteve strank.
Inovativnost je odločilni dejavnik pri njihovem razvoju. Predvidevajo nove rešitve ter bogatijo ležajno funkcionalnost (bolj kompakten, lažji, bolj ekonomičen, bolj zanesljiv, učinkovitejši, itd.). Skupina NTN-SNR je jasno osredotočena na ekološke rešitve in je priznana kot dober partner in razvijalec.

Obiščite spletno stran

OPTIBELT
Družinsko podjetje The Arntz OPTIBELT Group, delujoče že od leta 1872  je specializirano za proizvodnjo visoko zmogljivih pogonskih jermenov. Vodilo blagovne znamke je brezkompromisna kvaliteta, katera zadovoljuje najzahtevnejše aplikacije za področje strojništva, avtomobilske industrije, težke gradbene in kmetijske mehanizacije ter proizvodnjo gospodinjskih aparatov. S svojo prisotnostjo v petih državah in sedmih lokacijah si prizadevajo za dosego enega cilja, to je; ohranjanje prvovrstne kvalitete ne glede na variabilnost narave; glavne vhodne surovine gume, čas in lokacijo. Predanost, moč in popolnost proizvodov ter razumno obvladovanje kompleksnosti so elementi uspešnega poslovnega modela podjetja Optibelt.

PIX
Indijsko podjetje PIX Transmissions Ltd., ustanovljeno leta 1969 se ukvarja z razvojem in proizvodnjo jermen, hidravličnih cevi in pribora. Z namenom učinkovitejšega poslovanja in širjenja na tuje trge je bila leta 1999 ustanovljena evropska podružnica PIX Europe Ltd., preko katere PIX pokriva trg Evropske unije in zagotavlja svojim kupcem dober distribucijski servis in tehnično podporo. S pridobljenimi certifikati kakovosti ISO 9001, ISO14001 IN TS-16949 podjetje dokazuje urejenost, zanesljivost in doseganje vrhunske kvalitete konkurenčnih izdelkov. Z intenzivnimi vlaganji v raziskave in razvoj je danes eno izmed najhitrejše rastočih podjetij za proizvodnjo hidravličnih in ostalih tipov cevi, jermen za strojegradnjo, industrijo, za avtomobilsko industrijo in jermen za kmetijsko mehanizacijo (traktorji, kombajni,…).

PRESSOL
Podjetje Pressol je eno izmed najstarejših proizvodnih podjetij mazalne tehnike in celovit ponudnik črpalk in pripomočkov za mazanje strojev in naprav. Nemško podjetje, delujoče že več kot stoletje je sinomim kvalitete na področju mazanja strojev. Izredno širok proizvodni program obsega mehanske ter pnevmatske črpalke za prečrpavanje tekočin in masti, različne vrste ročnih patentiranih mazalk (enoročne, dvoročne, pnevmatske in baterijske) in pripomočkov za mazanje (mazalni priključki, itd). Črpalke je moč vgraditi v IBC kontejnerje ali sode in črpati vsebino v manjše posode.

Pressol je eden izmed redkih ponudnikov mazalne tehnike, ki standardno dobavlja tudi nove mazalne glave ročnih mazalk za menjavo izrabljenih mazalnih glav starejših ročnih mazalk. Čedalje pogosteje pa se stroje maže z avtomatskimi sistemi mazanja. Pressol v ta namen nudi avtomatske mazalne sisteme strojev, ki delujejo na principu potisnega plina, elektromehanske črpalke in popolnoma mehanske avtomatske mazalke, ki jih je moč ponovno napolniti.

S svojo kvaliteto in storkovnostjo osvajajo tržišče in ponujajo vedno boljše in kakovostnejše izdelke.

PULSARLUBE

Podjetje Pulsarlube proizvaja naprave za avtomatsko mazanje strojev. Kot specialistično podjetje za proizvodnjo sistemov za mazanje električnih motorjev, črpalk, ventilatorjev, mešal, dvigal uporabljajo njihove izdelke v vseh panogah industrije. Njihove avtomatske mazalke veljajo za izredno napredne in se delijo v tri glavne skupine: popolnoma mehanske avtomatske mazalke, avtomatske mazalke za enkratno uporabo, avtomatske mazalke z električno črpalko.

RAASM
Podjetje Raasm je proizvajalec namenske opreme za črpanje tekočin. Črpalke RAASM se uporabljajo v avto industriji, kmetijstvu, gradbeništvu, kemični industriji, rudnikih, ladjedelništvu, proizvodnih podjetjih, itd. S črpalkami Raasm lahko črpamo široko paleto tekočin in maziv. Mediji za črpanje so lahko; olja, masti, antifreeze, diselsko gorivo in bencin, zrak, voda, detergenti, barve, kemične spojine in podobno.

Raasm je tudi znan proizvajalec opreme za avtomehanične delavnice.

RENOLD
Renold ima neprekosljiv sloves inovativnosti, oblikovanja in proizvodnih veščin. Ustanovitelj Hans Renold je leta 1880 patentiral moderno zasnovo pogonskih verig. Njihov razpon izdelkov za industrijske verige, menjalnike in sklopke so namenjeni za uporabo v prenosu moči, dviganju, transportu in proizvodnih linijah po vsem svetu. Ponujajo najširšo paleto verig za različne aplikacije.

Njihova uspešnost na področju najzahtevnejših delovnih okolj je posledica inovacij in skrbno izbranega širokega nabora izdelkov in soritev. Z delovanjem v skoraj 20 državah in mednarodnim omrežjem distribucijskih partnerjev zagotavljajo, da lahko nudijo edinstvene rešitve za strankine specifične težave, z neprimerljivo lokalno podporo.

Nudi najširšo paleto verig za različne aplikacije:

 • veriga Synergy (najmočnejša veriga na svetu), za aplikacije, kjer si ne morete privoščiti strgane verige,
 • veriga Syno, linija treh verig, ki delujejo brez vzdrževanja (samomazalne verige),
 • nerjavne verige za prehrambeno industrijo, farmacijo in korozivno okolje,
 • hydro service je korozijsko odporna veriga, ki prenese enake obremenitve kot standardne jeklene verige,
 • sovereign, veriga izdelana posebej za abrazivna okolja (pekarne, cementarne itd.). Nudi izredno odpornost na brušenje in zdrži vsaj trikrat več od standardnih verig,
 • ponikljane verige za srednje korozivna okolja,
 • A&S verige so srednji kvalitetni razred primerne za strojegradnje,
 • specialne verige z nastavki,
 • klik Top poly bloki so namenjeni za prevleko verigam, ki lahko potem nosijo občutljive izdelke kot so steklo ipd.

REXNORD
Rexnord predstavlja najširši svetovni izbor komponent za transportne pogone z blagovnimi znamkami Falk, Rexnord in Link-Belt. Predani so preseganju kupčevih pričakovanj na vsakem področju poslovanja. Prizadevajo v popolnosti razumeti kupčeve potrebe v proizvodnem procesu. Njihovi izdelki so najvišje kvalitete in so zasnovani z namenom preprečitve izpadov delovanja opreme, zvišanjem produktivnosti in zagotavljanjem zanesljivega delovanja.

RIEGLER
Riegler je specialist za pnevmatiko in vse aplikacije stisnjenega zraka s 75 let izkušenj. Že vrsto desetletij služi milijonom strankam kot inovativni partner za pnevmatiko. Danes je eno največjih nemških dobaviteljev izdelkov za stisnjen zrak. To ni presenetljivo, če pomislimo, da poleg obsežnega in redno razširjenega portfelja izdelkov, nudijo tudi resnično dodano vrednost, na primer v obliki posebnih prilagojenih izdelkov, podpore uporabnikom, usposabljanja in osebnega svetovanja.

ROCOL je del ITW, ki je multinacionalka iz Združenih Držav Amerike in eno od Fortune 150 podjetij. V ROCOL-u razvijajo, proizvajajo in tržijo tehnično napredna industrijska maziva in sisteme za označevanje proizvodnih linij industrijam po vsem svetu.

ROCOL je bil ustanovljen na podlagi dela Victor Ivanovitch Ragosine, ki je bil rojen v Rusiji in je diplomiral iz kemije na Moskovski univerzi leta 1854.

V letu 1882 je vodja agencije v Veliki Britaniji Ernest Glehn odkupil Victorjev delež in Rusko materinsko podjetje in ustanovil Ragosine and Company, ki se je kasneje razvilo v ROCOL.

S sedežem v mestu Leeds (VB), izvor podjetja sega nazaj v leto 1878 ko je Victor Ragosine razvil rumeno olje za mazanje, ki ga je kasneje prodajal po vsej Evropi. Za razliko od drugih mazalnih metod rumeno olje skoraj ni bilo jedko, kar ga je bila bistvena tehnološka prednost pred drugimi produkti, ki so bili na razpolago.

Medtem ko so tekom let občutno napredovali, njihova etika ostaja nespremenjena, ustvariti visoko tehnične produkte višje kakovosti kot njihova konkurenca, ki vam nudi uspešnost, ki ji lahko zaupate.

ROLLWAY
Rollway je član Skupine Emerson Power Transmission. Ta združuje osem zaupanja vrednih blagovnih znamk oz. priznanih proizvajalcev strojnih elementov za več vrst industrije. Strategija skupine temelji na strokovnosti, lokalni prisotnosti in sposobnosti globalnega oskrbovanja potreb po tovrstnih proizvodih.

Podjetje Rollway se ponaša z več kot 100 letno tradicijo proizvodnje ležajev, s sedežema v Belgiji in Valparaiso (ZDA). S svojim ugledom, odličnostjo in skrbno zastavljenimi cilji je bilo leta 1996 prevzeto s strani Skupine Emerson Power Transmission. Poglavitna dejavnost podjetja danes je proizvodnja radialnih in aksialnih ležajih s cilindričnim izvrtom večjih dimenzij. Vse večji poudarek podjetja je proizvodnja preciznih ležajev za letalsko in vesoljsko industrijo.

SAMIFLEX

Blagovna znamka Samiflex je predstavnica revolucionarne elastomerne sklopke. Njene funkcionalne prednosti omogočajo izjemno hitro in enostavno menjavo elastomernega elementa brez demontaže pest, merjenja soosnosti in dodatnega dela. Zaradi tega so tudi stroškovno zelo ugodne. Sklopka ob uničenju elastomera ne prenaša navora. Pesta se zavrtijo v prazno. Sklopka tako tudi ščiti stroj pred preobremenitvijo.

Zgradbo in delovanje sklopke si lahko pogledate na naslednji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=4ngCX6IB1XU

TEADIT
Podjetje Teadit Group je prepoznano kot vodilno na področju razvoja in proizvodnje inovativnih tesnilnih tekočin, ki se uporabljajo v različnih industrijah kot so naprimer: rafiniranje, kemični procesi in proizvodnja energije. Njihovo tehnično znanje in izkušnje, skupaj z visoko avtomatiziranimi procesi in naprednimi sistemi kakovosti zagotavljajo, da njihove stranke vsakič dobijo najboljše izdelke.

Teadit Group je skupina podjetij, ki jo sestavljajo tri podskupine:

 • Teadit Europe s podružnicami v Avstriji, Nemčiji in Italiji,
 • Teadit North Amerika, ki pokriva trg Združenih držav in Kanado,
 • Teadit South Amerika, ki pokriva trg Brazilije in Argentine.

Z več kot 50 letnimi izkušnjami na področju tesnenja in z močno podporo najsodobnejše tehnologije so med vodilnimi proizvajalci tesnilnih mašilk, tesnilnih plošč, ekspandiranega PTFEja, pločevinastih tesnil in tekstila za tesnenje in izolacijo. Med vodilne proizvajalce sta jih pripeljala njihov širok spekter produktov in fleksibilnost kompetentnega in hitrega odziva na želje strank.

VOLTA
Volta belting je vodilni svetovni proizvajalec TPE (termoplastični elastomeri) transportnih trakov in jermenov. Jermena in transportne trakove razvijajo, oblikujejo in proizvajajo že preko 40 let. Edinstvena lastnost Voltinih izdelkov je, da so homogene sestave, saj so ekstrudirani v enem kosu, zaradi česar tovarniško spajanje ni potrebno.

Za Voltine izdelke sta značilna zanesljivost in dolga življenska doba. Podjetje svoj ugled ohranja z inovacijami in storitvami, s katerimi zadovoljijo tudi najzahtevnejše kupce. Poleg že obstoječe široke palete izdelkov, nenehno razvijajo nove produkte, ki so primerni za različne aplikacije širom sveta. Volta trenutno nudi servisno in prodajno mrežo preko 50 držav po svetu.

Wittenstein je Nemški proizvajalec planetnih reduktorjev. Wittenstein se uvršča v sam kvalitetni vrh in s svojimi raziskavami, razvojem in proizvodnjo na področju reduktorjev postavlja standarde v industriji.

Obiščite spletno stran

Dobavimo tudi:
 • AESSEAL
 • Agip Eni
 • Aignep
 • Aral
 • Asahi
 • Benzlers
 • Betex
 • Bonfiglioli
 • BOSCH Rexroth
 • BP
 • BRECOflex
 • Camozzi
 • CARRARA
 • Castrol
 • Chiaravalli
 • Concar
 • Concens
 • Continental Contitech
 • Cooper
 • CORTECO
 • DICHTOMATIK
 • Donghua
 • DONIT
 • Dunlop
 • Dutchi
 • ELF
 • ELRING
 • EZO
 • Festo
 • FIS
 • Flender
 • Fuchs
 • Gates
 • Gerwah
 • GMN
 • GORE
 • Haberkorn
 • Halder norm
 • Houghton
 • IKO
 • Iwis
 • James Walker
 • JIB
 • JVL
 • KACO
 • KLINGER
 • Koyo
 • KTR
 • KTT
 • Lag
 • Lenze
 • Link-Belt
 • LINKBELT
 • Madler
 • McGill
 • Merkel
 • Metalwork
 • Mobil
 • Mulco
 • NB
 • Norelem
 • NSK
 • Parker
 • Retezy Vamberk
 • Rossi
 • Rubena
 • S. 4M.
 • Schneeberger
 • Seipee
 • Setec
 • Sever
 • SEW
 • Shell
 • Siemens
 • Simrit
 • Siti
 • SKF
 • SMC
 • SNFA
 • Star
 • Stieber
 • STM
 • Tente
 • THK
 • Timken
 • Timotion
 • Tollok
 • TOTAL
 • Tramec
 • Transtecno
 • Tschan
 • Tsubaki
 • VIKTOR REINZ
 • Wipperman
 • Wittenstein