Linearni pomiki za najtežje aplikacije

Električni aktuatorji, ki jih poganjajo električni servo motorji so uporabni za številne aplikacije v industriji, gradbeništvu, prometu, medicini in zabavni industriji.

Zaradi bolj enostavnega in točnega krmiljenja električnih aktuatorjev kot pri enakovrednih tradicionalnih hidravličnih in pnevmatskih sistemih, se konstrukterji vedno pogosteje odločajo za vgradnjo električnih aktuatorjev.

Najnovejša serija električnih aktuatorjev s servo motorji ISOMOVE omogoča potisne sile 35 ton in hitrosti pomika do 1.660 mm/sekundo. Ker je celotna serija sestavljiva iz modulov, so dobavni časi krajši in znašajo le od tri do štiri tedne. Električni aktuatorji ISOMOVE s servo motorji so namenjeni za najzahtevnejše proizvodne linije. Velikost servo aktuatorja in komponent se določi glede na pridobljene kupčeve podatke o dinamiki delovanja in življenjsko dobo, ki jo kupec pričakuje v delovnih urah.

Ključne prednosti električnih aktuatorjev:

  • lažje in hitrejše vzdrževanje kot pri pnevmatskih ali hidravličnih cilindrih,
  • enostavni za krmiljenje,
  • ni energetskih izgub kot pri hidravliki ali pnevmatiki.

Za lažjo predstavo o tem kaj zmorejo električni aktuatorji predstavljamo nekaj že realiziranih aplikacij:

Povezave:

O podjetju SETEC GROUP S.P.A.

Ko smo pred leti iskali proizvajalca robustnih električnih aktuatorjev za montažo na proizvodnih linijah v železarnah, nas je prepričalo podjetje Setec Group. Proizvajajo namreč sisteme za linearni pomik izključno po naročilu. Vsako povpraševanje pregledajo konstrukterji, nato kupec prejme izračune o pričakovani življenjski dobi linearnega pomika in se kasneje odloči za koliko naj bo pomik predimenzioniran glede na potrebe in investicijske zmožnosti.

Za pomoč in dodatne informacije pri električnih aktuatorjih se obrnite na naše strokovnjake na shop@mm-intercom.si ali nas pokličete 01/ 29 27 960.