Laboratorijska analiza olj

“Olje vaše opreme je kot kri pri človeku. Z vpogledom vanjo določimo zdravstveno stanje posameznika.”

V sodelovanju z našimi dobavitelji in priznanimi neodvisnimi akreditiranimi evropskimi laboratoriji vam nudimo analizo olj in masti. Poleg analize vseh industrijskih in avtomobilskih maziv nudimo tudi analizo hladilnih tekočin (antifreeze), neemulgirnih hladilno mazalnih sredstev in goriv.

ZAKAJ ANALIZA MAZIVA?
Analiza maziva je hiter in nemoteč način preverjanja stanja vaše opreme, delov opreme in maziva. Analiza maziva se običajno izvaja med rutinskim servisnim pregledom. S spremljanjem rezultatov  analize v času življenjske dobe opreme je mogoče ugotoviti znake, ki kažejo na okvaro stroja. Tribologisti uporabljajo analizo maziv kot eno ključnih metod pri svojem delu.

Analiza maziv ima več pomembnih prednosti:

 • Pravočasna ugotovitev morebitne okvare
 • Preprečimo nepričakovane okvare opreme in višje stroške popravil
 • Odkrijemo težave v delovanju opreme, ki jih drugače ne zaznate oz. opazite (npr. mešanje goriva z oljem)
 • Preverimo mazalne sposobnosti maziva
 • Določimo optimalni servisni interval
 • Z uporabo kakovostnejšega maziva praviloma podaljšamo intervale menjave maziva. Z analizo olja določimo novi, daljši servisni interval

Ob optimalni uporabi maziv zmanjšujemo količino porabljenega novega in odpadnega olja. Tako privarčujemo sredstva in zmanjšamo učinek odpadnih olj na naše okolje.

KAJ POTREBUJTE ZA ANALIZO MAZIVA?

 • Vzorec 100- 1500ml. Količina je odvisna od obsega analize in tipa maziva.
 • Izpolnjen obrazec s podatki o opremi in mazivu.

Diagnostika strojev

V preteklosti so stroje začeli vzdrževati oz. popravljati šele takrat, ko je do okvare že prišlo. Takšno vzdrževanje se je izkazalo za drago in neučinkovito in s tem se je kasneje razvilo preventivno vzdrževanje, kjer se dele strojev zamenja še pred okvaro. Število zastojev se je močno zmanjšalo, povečale pa so se zaloge rezervnih delov in stroški, saj so dele zamenjali že pred njihovo dejansko iztrošenostjo.

Sodobno vzdrževanje temelji na nadzorovanju stanja stroja, saj lahko stroj nadzorujemo kar med njegovim delovanjem. Dovršena oprema za zbiranje in analizo podatkov omogoča zaznavanje okvar že v zelo zgodnji fazi, s čimer vzdrževalci lahko ocenijo, kako dolgo bo stroj še varno obratoval in tako lažje planirajo nadalnje posege. S preventivnim pregledom stroja se izognemo nenadnim okvaram in ustavitvam proizvodnje ter s tem tudi škodi, ki bi lahko nastala.

Nudimo vam naslednje preventivne storitve:

 • Merjenje vibracij
  V našem podjetju izvajamo nadzor stanja strojev s pomočjo merjenja vibracij. Vzrok za nastanek vibracije (nihanja) je vzbujanje, ki hoče sistem premakniti iz ravnovesne lege. Neuravnovešenost, nesoosnost, napaka v ležaju, odlomljen zob zobnika, itd… so vse dejavniki vzbujanja. Če teh dejavnikov ne bi bilo, tudi vibracij ne bi bilo. Z meritvami poskušamo te dejavnike odkriti, naloga vzdrževanja pa je, da jih pravočasno odpravi. Najboljše rezultate dosežemo s stalnim nadzorom strojev (on-line), ali pa da jih nadziramo vsaj dovolj pogosto (off-line). Več o merjenju virbraciij obiščite spletno stran proizvajalca Schaeffler.
 • Meritve soosnosti osi in gredi
  Poleg merjenja vibracij izvajamo tudi storitev uravnavanja gredi, ki so v gredni vezi. Raziskave so pokazale, da 50% okvar strojev izhaja iz nepravilne uravnanosti gredi. Nepravilno uravnane gredi ustvarjajo moment, ki povzroči reakcijske sile v ležajih gonilnega in gnanega stroja. Zaradi povečane obremenitve se življenjska doba ležaja zmanjša. Prav tako se hitreje izrabijo tesnila, kar dodatno poveča možnost okvare ležaja zaradi vdora vlage in nečistoč ter izgube maziva. Več o meritvah soosnosti osi in gredi obiščite spletno stran proizvajalca Schaeffler.
 • Meritve napetosti jermen
  Pravilna napetost jermena je bistveni pogoj za dosego njegove največje življenske dobe. Poleg tega pravilna napetost jermena zagotavlja manjšo obrabo pogonskih komponent in s tem znižanje stroškov ter povečanje stroškovne učinkovitosti. Več o meritvah napetosti jermenov obiščite spletno stran proizvajalca Schaeffler.
 • Meritve soosnosti jermenic
  Nesoosnost jermenic in verižnikov povzroča prekomerno obrabo pogonskih elementov in energetske izgube. S soosnostjo zagotovimo manjše izgube in tako zagotovimo večjo stroškovno učinkovitost. Več o meritvah soosnosti jermenic obiščite spletno stran proizvajalca Schaeffler.

Za pomoč in dodatne informacije se posvetujte z našimi strokovnjaki. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri najustreznejše rešitve!

M&M strojni center


●    obdelava jermen  ●   razrez vodil   ●

Za izpolnitev vzdrževalnih in industrijskih zahtev naših strank smo odprli lastni strojni center, namenjen razrezu linearnih vodil in obdelavi jermen.

Poglavitna prednost našega centra je velika mera fleksibilnosti in strokovnosti, s čimer svojim strankam v najkrajšem možnem času s kakovostjo ugodimo njihovim poslovnim potrebam.
S strojnim centrom zagotavljamo:

 • Izdelke po specifičnih zahtevah stranke,
 • takojšnji odziv in dostopnost,
 • kvalitetno obdelavo in strokoven pregled delov.

 

RAZREZ JERMEN

Zagotavljamo natančen, gladek in raven rez!
Posebnost tehnološko dovršenega rezalnega stroja je v polavtomatskem delovanju. Rezalni stroj je bil izdelan in opremljen izključno za potrebe našega podjetja in omogoča 100% natančnost razreza zobatih, rebrastih in ploščatih rokavov jermen. Ta omogoča avtomatsko nastavitev kota napenjalne osi in vodljivost napetosti rokava med rezanjem. Dolžino razreza prilagajamo od 130mm-7.800mm, širino pa do 750mm. Oprema omogoča rezanje tudi krajših jermen od 130mm dolžine in do 450mm širine. Stroj vključuje poseben plavajoč nož za rezanje rebrastih jermen z možnostjo menjave vodilne jermenice za vsak profil jermena, kar omogoča konstanto kvalitete reza.

V našem strojnem centru vam visokokvalitetna jermena- svetovno poznanih proizvajalcev Megadyne, Pix, Bando, Hutchinson in Optibelt– odrežemo na poljubno širino še v istem dnevu oddanega naročila!

Vabimo vas k ogledu videa, kjer je prikazan razrez natančnosti reza.

 

OBDELAVA JERMEN

Zagotavljamo 100% moč vara po meri narejenih PU jermen OEM kvalitete!
Smo edini slovenski ponudnik, ki zagotavlja visokokvalitetno izdelavo po meri varjenih PU jermen OEM kvalitete! Z najnovejšo, popolnoma avtomatizirano Megadynovo varilno napravo zagotavljamo natančen in 100 odstotni zvar.
Tehnološko dovršena naprava vključuje predpripravljene varilne programe za vsak tip jermena in je primerna za varjenje jermen raznovrstnih tipov oblog NFT (PAZ), NFB (PAR), LINATEX ipd. Omogoča tudi uravnavanje temperature spodnje in zgornje varilne plošče, tlak varjenja in čas obdelave. Enako kontrolirano poteka tudi vodno hlajenje varjenega jermena.

Nudimo obdelavo zobatih, rebrastih (mikro oz. poly-v), ploščatih in povezanih jermen proizvajalca Megadyne.

 


CENTER ZA RAZREZ LINEARNIH VODIL

Hitro, strokovno obdelano in ročno sestavljeno po vaših željah!
V lastnem linearnem centru nudimo kakovostno obdelavo vodil na poljubno dimenzijo in opremo za konfekcioniranje linearne tehnike po specifičnih zahtevah stranke. Pri nas lahko naročite strokovno obdelana okrogla in profilirana vodila ter navojna vretena.
Poleg razreza sestavljamo tudi komplete vodil in vozičkov poljubnih dolžin, ki jih lahko opremimo z mazalkami in dodatnimi tesnili ter primerno konzerviramo in embaliramo. Sestavimo tudi kroglična vretena in matice. Vsi elementi linearne tehnike, naročeni iz našega Linearnega centra, so strokovno obdelani, korozijsko zaščiteni in primerno embalirani ter odpremljeni v najkrajšem možnem času.

linearni center

Za dodatne informacije oz. naročilo se obrnite na naše strokovnjake na tel. številki 01/ 29 27 700 oz. preko e-pošte prodaja@mm-intercom.si.