Rocol

ROCOL je del ITW, ki je multinacionalka iz Združenih Držav Amerike in eno od Fortune 150 podjetij. V ROCOL-u razvijajo, proizvajajo in tržijo tehnično napredna industrijska maziva in sisteme za označevanje proizvodnih linij industrijam po vsem svetu.

ROCOL je bil ustanovljen na podlagi dela Victor Ivanovitch Ragosine, ki je bil rojen v Rusiji in je diplomiral iz kemije na Moskovski univerzi leta 1854.

V letu 1882 je vodja agencije v Veliki Britaniji Ernest Glehn odkupil Victorjev delež in Rusko materinsko podjetje in ustanovil Ragosine and Company, ki se je kasneje razvilo v ROCOL.

S sedežem v mestu Leeds (VB), izvor podjetja sega nazaj v leto 1878 ko je Victor Ragosine razvil rumeno olje za mazanje, ki ga je kasneje prodajal po vsej Evropi. Za razliko od drugih mazalnih metod rumeno olje skoraj ni bilo jedko, kar ga je bila bistvena tehnološka prednost pred drugimi produkti, ki so bili na razpolago.

Medtem ko so tekom let občutno napredovali, njihova etika ostaja nespremenjena, ustvariti visoko tehnične produkte višje kakovosti kot njihova konkurenca, ki vam nudi uspešnost, ki ji lahko zaupate.