Naprave za diagnostiko in meritve soosnosti, temperature in hrupa

Betex bearing checker

Cenovno ugoden inštrument omogoča načrtovanje vzdrževanja strojev in s tem manj okvar opreme. Z inštrumentom lahko ugotovite stanje ležajev, merite temperaturo strojev in z elektronskim stetoskopom poslušate zvoke delovanja stroja. Meritve ležajev se izvajajo po patentirani izredno natančni SPM metodi (razlaga tukaj).

Bearing checker se lahko uporablja pri večini vrtečih strojev kot so: električni motorji, ventilatorji, črpalke itd.

Prednosti

      • proaktivni pristop k vzdrževanju,
      • enostavna uporaba zato strokovno šolanje ni potrebno,
      • poškodbe strojev se zazna pred strojelomom.

Akcijska cena*: 1.413,00 €

Betex Vibchecker

Ročna naprava Vibchecker omogoča hitro periodično preverjanje stanja stroja. Opozori na spremembe, ki so se zgodile od zadnje meritve. Na podlagi rezultatov lahko načrtujete preventivne vzdrževalne posege in zagotovite, da ne bi prihajalo do nenadnih odpovedi stroja.

Vibchecker je preprost inštrument za meritve vibracij v frekvenčnem obsegu med 10 in 1.000Hz. Meritve so (takoj) avtomatsko obdelane po ISO standardih. Zelena, rumena in rdeča led dioda prikaže stanje stroja, na zaslonu pa se prikaže analiza vibracij preko FFT transformacije za hitro prepoznavo vzorca vibracij. Rezultate je moč shraniti v datoteko in jih kasneje tudi pregledati.

Akcijska cena*: 940,00 €

Laserski termometri

Laserski temometri Betex so idealni za hitre in varne meritve temperature tekočin, plinov in ostalih predmetov (motorjev, zavor, ogrevalnih sistemov, itd.) Vgrajen laser lahko v delčku sekunde odčita temperaturo predmeta, inštrument pa jo avtomatsko shrani.

Betex 1220

Merilno območje: -50˚C do  300˚C

Akcijska cena*: 112,00 €

Betex 1230

Merilno območje: -50˚ do 380˚C

Akcijska cena*: 131,00 €

Betex 1250

Merilno območje: -50˚ do 1000˚C

Akcijska cena*: 471,00 €

Betex 1300

Merilno območje: -100˚ do 1.370˚C

Akcijska cena*: 103,00 €

Merilniki hrupa

S profesionalnimi merilniki zvoka lahko natančno določite jakost zvoka. Inštrumenti so majhni in prenosni. Rezultati se prikažejo na velikem zaslonu z jasno vidnim rezultatom v dB.

Betex 1500

Merilno območje: 30 do 130 dB (A) v frekvenčnem območju 31,5 do 8.500 Hz

Akcijska cena*: 216,00 €

Betex 1510

Merilno območje: 40 do 130 dB (A) v frekvenčnem območju 31,5 do 8.500 Hz

Akcijska cena*: 109,00 €

Merilniki hitrosti vrtenja

Velikokrat se zgodi, da oprema (kot so motorji, reduktorji, itd.) nima nazivne ploščice. V takih primerih je težko ugotoviti, kakšna je hitrost vrtenja. Z elektronskim tahometrom lahko s pomočjo laserja izredno hitro izmerite hitrost vrtenja.

Betex 1620

Merilno območje: 5 do 100.000 rpm

Akcijska cena*: 109,00 €

Elektronski stetoskop

V hrupnih proizvodnih okoljih pogosto preslišimo zvoke strojev, ki nas opozarjajo na nepravilno delovanje. Z elektronskim stetoskopom lahko prisluškujemo zvokom, ki jih oddaja stroj. Slišite lahko kako se odpirajo in zapirajo ventili, gibajo bati, šume zobnikov in črpalk, preklapljanje relejev in elektromagnetnih ventilov. Elektronski stetoskop lahko priključite na snemalne naprave in zvoke tudi posnamete.
Z uporabo elektronskega stetoskopa se na strojih lahko odkrije veliko napak. Ugotovite lahko tudi delovanje mazalnega sredstva, saj se zvoki dobro namazanih komponent in slabo namazanih razlikujejo.

Betex ELS12 elektronski stetoskop

Akcijska cena*: 1.512,00 €

Orodja za določanje soosnosti

Po vzdrževalnih posegih je nujno potrebno poravnati osi sestavnih delov strojev. Nesoosnosti vodijo preko odpovedi ležajev, tesnil, utrujenosti materiala do prezgodnjih odpovedi opreme.

Laser kit

Akcijska cena*: 2.749,00 €

Easy laser E420

Akcijska cena*: 4.750,00 €

Poravnava jermenic

Razlogi za odpovedi jermenskih prenosov so največkrat utrujenost materiala (lahko zaradi pogojev delovanja), nenadno povečanje navora in slabo poravnane jermenice. Enako lahko trdimo za verižne pogone.

Z uporabo naprav za poravnavo jermenic se lahko izognete prezgodnjim odpovedim jermen. Laserski merilniki poravnanosti jermenic so enostavni za uporabo in omogočajo hitre montaže jermenic.

BTA EX easy-laser D90 inštrument za poravnavo jermenic

Akcijska cena*: 859,00 €

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na prodaja@mm-intercom.si.