Zaščitite stroje z zaščitno visokotemperaturno tekstilno oblogo

Visokotemperaturne zaščitne obloge ščitijo stroje pred visokimi temperaturami, ki vodijo k predčasni odpovedi strojnih delov.

Kadar želimo zaščititi stroje pred visokimi temperaturami je težko najti ustrezne materiale, ki prenesejo vročino brez poškodb. Odlično rešitev zaščite delov stroja in cevi omogočajo posebej zasnovane visokotemperaturne zaščitne tkanine. Tkanine so na voljo različnih materialov in dimenzij.

1. TKANINE NA OSNOVI KALCIJA IN SILIKONOV

Namenjene so zaščiti hidravličnih in pnevmatskih cevi ter električnih vodnikov pred iskrenjem ter vročino. So izredno gibljive (mehke), odporne na abrazijo in visoko temperaturo do 700˚C. Ne gorijo in ne žarijo, nudijo dobro zaščito pred olji in kemikalijami. Dobavljive so:

  • v ceveh premera od 10 do 300mm,
  • v obliki trakov dolžine 10m širine: 25mm, 50mm, 75mm, 100mm in 1000mm.

2. TEMPERATURNO ODBOJNE TKANINE

Temperaturno zaščitne tkanine iz kalcija in silikonov imajo dodano plast aluminija, ki odbija temperaturno sevanje in s tem ščiti občutljive dele strojev. Tkanine so dobavljive v obliki trakov v kolutih dolžine 50m in širine 25mm, 75mm, 100mm, 150mm in 200mm.

3. TKANINE ODPORNE NA VISOKO TEMPERATURO Z OBDELANIM ROBOM PROTI CEFRANJU

V posebnih pogojih so priporočljive temperaturno odporne tkanine z obdelanim robom proti cefranju in protipožarno plastjo. Dobavljive so v kolutih dolžine 50 metrov in širine 150mm, 175mm, 200mm, 225mm, 250mm in 275mm.

4. OGNJEODPOREN TEKSTIL ZA ŠIVANJE

Tkanino, ki je odporna na temperaturo vse do 700˚C, lahko pri nas naročite tudi po meri. Uporabite jo lahko za zavese, zaščitne mehove, ponjave in mnoge druge izdelke. Protipožarno zaščitna tkanina, ki tehta 1000g/m2, je dobavljiva v dolžini 25m in 50m ter širini 1000mm.

5. SILIKONSKA TKANINA – FILC

Šivana silikonska tkanina je odporna na izredno visoke temperature, preko 1.200˚C. Dobavljive so v širini 900mm in debelini 5mm.

6. DRUGI TEMPERATURNO ODPORNI MATERIALI

Silikonske tkanine prenesejo temperature tudi do 1.200˚C. Dobavljive so v kolutih dolžine 25m in 50m, širine 900mm in debeline 0,8mm in 1,2mm.

7. ZAKLJUČNI TEMPERATURNO ODPORNI SILIKONSKI LEPILNI TRAK

Silikonski lepilni trak rdeče barve je odporen na temperaturo do 300˚C. Namenjen je pritrditvam temperaturno odpornih oblog. Dimenzije traku so 9m dolžine in 25mm širine.

Za vse, ki želite stroje ustrezno zaščititi pred visokotemperaturnimi vplivi pri delu, vam lahko ukrojimo in sešijemo blago po vaših željah. Za ustrezno pričvrstitev in regulacijo velikosti zaščitne tkanine lahko nanjo prišijemo ježek. Tako tkanino preprosto ovijete okoli kabla, ježek pa poskrbi, da je le ta fiksirana.

PRIMER DOBRE PRAKSE

Oseba je za lažjo montažo ležajev, jermenic in ostalih mehanskih delov le te induktivno segrevala. Uporabila je induktivni grelec Bega MF Heater, okrog katerega je ovila električni kabel, ki je elektromagnetno segreval kovinske dele. Vročina je pri neposrednem kontaktu kabla in grelca uničila zunanji, gumijasti plašč kabla. Po predlogu naših strokovnjakov, je oseba zaščitila kabel s cevjo iz visokotemperaturno odporne tkanine in preprečila nadaljnjo degradacijo kabla.